![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjapqn2zJEIcSbQ5UxylVAQR1bYYOexJza6vngHvtOLTwFdDxCKPsE_TGs6KWCRo28EU0q2HmBzG0LE9RTO3krmSAAOjt4ZaSe3Hf7SCRoo-rm7f5HaOHLeI-8lBvrVNArlkrP3pZCHawKa/s1600/hhhhh.jpg)
500gm daging dipotong nipis.
Serbuk kunyit secukupnya
1 biji bawang besar dipotong kasar
2 biji cili merah dipotong panjang
2 helai daun pandan
1 biji tomato dipotong dadu
1 biji lada benggali hijau
1 biji kentang dipotong panjang
Sedikit lada hitam
Garam secukup rasa
Cara membuatnya pun mudah. Gaulkan daging, garam, lada hitam dan kunyit serata-ratanya. Panaskan kuali dan masukkan minyak. Masukkan bahan yang digaul tadi dan goreng sehingga daging separa kering. Setelah daging agak empuk, masukkan daun pandan, cili merah, kentang, lada hijau dan bawang besar dan masak sehingga daging kering sedikit...Last sekali masuk tomato. siap!!!
thanks for this :)
ReplyDeleteyang unik tu masuk ubi kentang..sedap tu..tak pernah masuk ubi lagi ni..bertambah ilmuku..
ReplyDelete