JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, December 8, 2010

KATA ORANG BERCINTA KENA ADA AYAT PERGHHH...

Sy tak tahu peratus bloggers yang berkahwin dan yang belum berkahwin atau peratus bloggers yang telah bercinta dan yang belum bercinta. So bagi mereka yang telah bercinta dan sedang bercinta serta masih lagi bercinta, mungkin anda boleh berkongsi idea, bagi yang belum, pun boleh bagi idea jugak..
Kita selalu dengar semasa orang bercinta, kena ada ayat2 power barulah boleh me’nackle’ pasangan atau sesiapa yang kita rasa sesuai untuk menjadi kawan rapat ( buat masa itu ) Kalau tak belajar bahasa2 power dengan ayat berbunga2, mungkin kita ni katogeri yang mempunyai bakat lain kot untuk me'nackle'. Ayat power tu tidaklah semestinya ayat berbentuk puisi atau mempunyai makna yang mendalam sehingga pasangan kita terpinga2 nak memahamkan maksud ayat kita tapi ayat yang simple dan mempunyai makna yang kuat. Paling senang atau selalu kita dengar adalah “ you nampak lain sikit hari ni” …nampak macam ayat biasa tapi boleh meninggalkan kesan kepada pasangan kita. Nak lagi? Contoh yang lain “ You ni bercakap dengan si A macam rapat je..” opsss ini ayat power tapi berbau cemburu. Persoalannya, adakah perlu untuk kita mempunyai skil atau mempelajari ayat2 power agar pasangan kita tahu yang kita suka kepada diorang. Bukan maksud sy ayat power untuk menggoda diorang tetapi untuk memberi ‘clue’ kepada diorang yang kita ni suka kat pasangan kita… Nak cakap straight forward, nanti jadi macam lagu Ezlyn Hi Hi Bye Bye. Sy tinggalkan entry sy ni dengan persoalan untuk anda memberikan komen… Kata oranglah.

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails