JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, December 22, 2010

CINTA YANG TAK KESAMPAIAN

Bagaimana rasanya jika cinta kita bertepuk sebelah tangan? Jika cinta kita tak berbalas? Jika cinta kita tidak kesampaian? Jika cinta kita ditolak? Kita selalu membaca  dan mendengar cerita yang bermula dengan sedih tapi berakhir dengan gembira, jarang kita mendapat cerita2 yang daripada mula sampai akhir hanya dipenuhi dengan duri ranjau, rintangan demi rintangan dan cinta penuh konflik. Cinta anda pernah ditolak? Bagaimana respon anda? Mungkin ianya mengikut keadaan dan tahap mana anda serius terhadap perasaan anda sendiri kepada seseorang. Cinta bukan boleh dipaksa-paksa dan cinta bukan satu mainan perasaan dimana anda boleh mendapatkannya dengan mudah…tetapi bagaimana jika semua itu bukan untuk anda biar sekuat mana cinta anda kepadanya. Sy tertarik kepada satu kata-kata yang ditayangkan di skrin semasa sy menghadiri majlis perkahwinan saudara beberapa hari yang lepas berbunyi  “Sometimes,  to love someone is to let go the person. If the person never returns to you, means the person is not fate to be with you. If the person comes back to you, then it’s yours to keep and take care the person for the rest of your life.” dan kemudian lagu Maher Zain pulak berkumandang dengan tajuk yang sama...For The Rest Of My Life. Kadangkala perasaan kecewa dan sedih meliputi hati kita bila cinta kita tidak berbalas, namun ada jugak yang sudah bersedia dengan apa jua keputusan yang bakal dia terima. Sekuat dan selemah mana anda menerima kegagalan cinta anda jugak mempengaruhi persepsi anda terhadap cinta pada masa akan datang...Ada orang mengatakan, cinta bukan datang sekali, tapi berkali-kali, cuma daripada yang berkali-kali itu,cinta sejati hanya satu...

4 comments:

  1. i love that quote :)
    cinta tak boleh dipaksa,,,let it go,,if he/se really meant to us,,he/she will come back,,

    ReplyDelete
  2. hmm...dah penah rasa mcam ni...sedih n rase cam malu gila... :)...
    http://sayasukatulis2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. i wait for him for 5 years..Mane la aku tau time tu sbnyer cinta aku tak berbalas..cinta aku ni dipermainkan...huhu..smpai skg aku takot nak fall in luv..its damn hurt

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails