JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, September 2, 2010

LAWAK SANTAI 1

Sebenarnya bukan saya saja-saja nak buat entry lawak, tapi sebenarnya saya ngantuk sangat, jadi saya pun belek-beleklah rakan bloggers dan kemudian terbaca satu cerita lawak yang buat saya ketawa sendirian dan terfikir nak berkongsi dengan anda, cuma cerita ni saya tokok tambah supaya nampak lebih realistik..perghh!
Kisahnya bermula begini:
Satu hari, seorang jejaka perasan bernama Shahrul yang berpakaian kot serba hitam dan bertali leher, masuk ke Coffee Bean dan order secawan kopi sambil membelek-belek paper. Kemudian datang seorang lagi berpakaian kemas jugak duduk disebelahnya kerana tempat lain dah penuh orang. Tiba-tiba, handphone berbunyi di meja sambil orang itu bercakap kepada Shahrul, " Boss, phone bunyi tu..." lalu Shahrul cepat-cepat mengambilnya dan terus bercakap. Begini perbualannya...
P : Bang. Ni sayang ni. Abang kat mana ni? Kat restoran biasa tu ye?
S : Ahhh...kenapa?
P : Sayang ni dekat shopping kompleks, 2 blok daripada restoran tu. Ingat nak jumpa abg, tapi ada nampak kain sutera, boleh beli ke bang?
S : Berapa harganya?
P : Tak mahal bang...cuma RM1,500 je.
S : Berapa sutera tu? RM1,500...ambillah 2 helai kalau sayang dah suka.
(Orang yang duduk disebelah Shahrul mula pasang telinga )
P : Tq bang. Tadi masa on the way ke shopping complex, sayang singgah kejap kat Cycle & Carriage. Kenan sangat dengan model baru Merz tu bang.
S : Berapa harga Merz tu?
P : Tak mahal bang, cuma RM300,000 je.
S : Ok, belilah, tapi make sure harga tu on the road punya price.
P : I love u bang...ahhhh ada satu lagi bang. Abang ingat tak rumah yang kita tengok hari tu tapi tak jadi beli, alaaaaa Banglow tepi bukit tu.
S : Emmmm
P : Sekarang ni harga dia dah turun bang, tadi ejen hartanah call ayang dan cakap harganya dalam RM750,000 je bang. Ayang dah tengok dalam akaun semasa kita, memang cukup untuk beli banglow tu bang..
S : Ok. Cuba dapat harga kurang sikit.
P : No problem bang. Kalau dapat kurang nanti ayang terus buat urusan ye bang.
S : Ok.
P : Thank you bang....I love you. Jumpa malam nanti ye bang. Sayang nak pergi Cycle & Carriage. Nak confirmkan Merz tu ye.
S : I love you too.... sambil mematikan phone tersebut. 
Tiba-tiba kedengaran satu lagi bunyi handphone daripada seluar Shahrul. Shahrul pun menjawab.
I : Abang kat mana ni? Saya dah lama tunggu kat parking.
S : Kejap lagi saya datang.... ( sambil mematikan phone )
Tiba-tiba orang disebelah Sharul bersuara.
O : Wahhh pandai boss. Kahwin 2 ke?
S : Tak. Satu je.
O : Ooooo yang tadi tu kira girlfriendlah ye.
S : Tak... ( sambil seorang waiter muncul apabila Shahrul mengangkat tangan )
W : Ada apa encik?
S : Sy rasa ada orang tertinggal handphone dia kat meja ni...( sambil memberi handphone tersebut kepada waiter dan berlalu pergi meninggalkan orang disebelahnya terpinga-pinga )

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails