JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, November 10, 2010

ULASAN MOVIE - SEVEN POUNDS

Kematian isterinya serta 7 orang lagi menyebabkan Ben Thomas ( lakunan mantap Will Smith ) tertekan sehingga mengambil keputusan nekad untuk mengorban kan dirinya untuk orang lain. Cerita ni walaupun dah lama ditayangkan di pawagam, tapi sy baru sempat tengok DVD walaupun DVD tu sy dah beli lebih daripada 6 bulan yang lepas!! Almaklum lah, bila nak buat entry dan bw memanjang, mana sempat nak tgk DVD.
Cerita yang menyayat hati ini adalah mengisahkan Ben Thomas nekad untuk membantu sesiapa saja yang dia rasakan perlu dan pengorbanannya bukan dari segi wang ringgit tetapi organ2nya. Walaupun Ben Thomas ni sihat, tetapi kerana dek rasa bersalah kerana telah menyebabkan kematian isteri dan 7 orang lagi dalam satu kemalangan, dia nekad untuk menolong mereka yang memerlukan organ.
Antaranya adalah mata, buahpinggang, jantung, air tulang belakang dan macam2 lagi. Beliau menjumpai 7 orang yang amat2 memerlukannya dan beliau sendiri menyiasat mengenai kesusahan mereka termasuklah kekasihnya sendiri yang mengidap penyakit jantung dan hanya dapat hidup sebulan jika tidak mendapat penderma. Diakhir cerita Ben Thomas membunuh diri dan telah membuat plan dengan para doctor untuk memberikan semua organ kepada orang yang telah beliau namakan….adakah orang sebegini dalam dunia reality?

2 comments:

  1. lamanyer baru dpt layan dvd ni yer...
    xper..mmg ssh nk carik masa skang ni kn...
    nyway mmg menarik gk cite nih...

    See you this Saturday at Laundry Bar!

    Want to win double prizes?

    Best for School and Kid milk

    ReplyDelete
  2. cerita ni mmg bgus... tp utk tontonan 18 tahun ke atas.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails