JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, November 9, 2010

MAIN TARIK TALI PUNYA PASAL

Acara Futsal Bebas
Ni pasal main tarik tali yang betul2, bukan main tarik tali yang perumpamaan tu... Semasa Family Day minggu lepas tu, sy adalah masuk acara 'tarik-tali' dan kami dibahagikan kepada 4 kumpulan yang mana kumpulan tersebut dicampur2 antara peserta lelaki dan perempuan...cuma yang peliknya kumpulan sy boleh pulak ramai perempuan sedangkan kumpulan lain ramai lelaki...( nak inform awal2 kenapa kumpulan sy kalah )... So macam biasalah, masa nak start tarik tali tu, 'pasang pasak' siap pacak kaki kat pasir pantai sedalam2nya, muka dah cukup bengis, badan dah berketul2 urat naik ( kalah malek noor )..pendekata semua dah ready, cuma nak tarik je. Lepas wisel berbunyi...sempat ambil 5 nafas, maka tamatlah sudah acara tarik tali :-)
Ni Google bagi lutut sample
Senario daripada acara tarik tali itu, lutut sy pun bengkak....tapi bukan sebab sy main acara tarik tali tu, memang lutut sy tu dah lama injured, jadi bila main tarik tali tu, injured tu datang baliklah. Rasanya mana-mana ahli sukan atau mereka yang aktif dalam sukan pasti tahu bahwa asset yang paling penting semasa bersukan adalah lutut sebab itulah lazimnya mereka yang aktif sukan akan mengalami kecederaan lutut, termasuklah sy yang mengalami kecederaan lutut semasa zaman persekolahan lagi dimana sy banyak aktif dalam sukan mewakili peringkat Sekolah Menengah, Daerah, UiTM dan Negeri.

2 comments:

  1. uish..macam sakit je bunyiknyer...:)

    ReplyDelete
  2. sakit tu dah biasa, cuma bila nak bersila atau cangkung...perghhh memang terasa

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails