JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, March 7, 2011

RESTORAN RASA CINTA SAYANG SEK 7 SHAH ALAM

Nasi lemak sy order lauk paru goreng kunyit
Akhirnya sy berjaya jugak singgah breakfast di Restoran Rasa Cinta Sayang yang terletak berdepan dengan pintu masuk UiTM Seksyen 7 Shah Alam. Tempat ni dulu di rekomen oleh My Little Diary. Beberapa kali sy cuba nak cari tapi asyik tak terjumpa aje dan akhirnya bertemu jugak. Nasi lemaknya boleh tahan tapi yang sy suka ialah lauk pauknya yang pelbagai jenis. Ada udang masak sambal, paru goreng kunyit, sambal sotong, rendang ayam, ayam masak sambal dan lain-lain.  Tempatnya pun kedalam sikit dan tidak berapa sibuk dengan kereta yang lalu lalang. Sy tak tahulah pekerja diorang ni minat rock atau tidak, tapi pagi2 diorang dok bukak lagu rock yang metal punya ….perghhh. Sy nak menaip entry ni pun terketar2 sebab penangan lagu rock tu.
Kat kawasan situ, sy lihat, memang banyak tempat2 makan, rasanya adalah dalam 10 atau lebih. Mungkin berdekatan dengan UiTM dan jugak apartment2 bagu student yang duduk luar hostel serta bersebelahan dengan I-City. Bagi yang minat shawl dan pelbagai jenis tudung, depan tu ada macam2 kedai tudung seperti Ariani, Ferida, dll…rasanya adalah dalam 5,6 kedai tudung yang ekskusif. Kira macam one stop centre jugaklah kawasan tu.

12 comments:

  1. lama dah i tak makan nasi lemak...
    huhu
    :)

    ReplyDelete
  2. Shah Alam memang byk kedai makan.. semlm baru pegi Sec 2 cari bihun soto... murah dan sedap!

    ReplyDelete
  3. chentaNUYU - tang nasi lemaknya, lebih kurang dengan kedai lain, cuma tang lauk je dia ada macam2 pilihan...
    Nard - orang jaga badan, bukan setakat dah lama tak makan, memang jarang2 makan nasi lemak :-)
    axelida - ye ke? kat mana tempatnya tu, sy memang suka pergi tempat yang direkomen...

    ReplyDelete
  4. salam,
    yaahuuuu akhirnya sampai jgk ye awak ke restoran tu...

    p/s: lama tak singgah sini... saya bercuti panjang laa...

    ReplyDelete
  5. jom kite g makan same. cewah~


    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  6. Miss Dill - macam tahu je tempat tu. Pernah pergi ehh? nanti sy makan awk belanja ehh..

    ReplyDelete
  7. nasi lemak? favourite kak ct tu.

    jemput...jemput...Bismillah

    ReplyDelete
  8. kak ct - kat jb, nasi lemak paling best kat mana?

    ReplyDelete
  9. tak tau kat mane. haha! apekate saye makan, awak blanje? lagi masyuk


    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  10. Berapa ringgit sepinggan cmtu..?

    Hr ni mak buat sarapan nasi lemak jugak.. hehe...

    ReplyDelete
  11. MIss Dill - tempat tu betul2 berhadapan dengan pintu masuk UiTM Shah Alam daripada seksyen 7 Shah Alam...kira pintu masuk belakanglah.
    Cik Azz - Masa hari tu, harga nya termasuk teh tarik tu ialah RM4.50. Bestnya, masakan mak sure yang the best...

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails