JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Sunday, January 30, 2011

PERLU KE POST ENTRY BILA CUTI?

Kenapa kita post entry? Supaya orang dapat membaca entry kita. Bila cakap pasal membaca entry ni, bukan setiap masa entry kita dapat di baca oleh orang lain, bergantung kepada kesesuaian masa dan sampainya url kita kepada bloggers lain. Persoalannya, perlu ke kita post entry pada waktu cuti nanti? Kita tanya pendapat beberapa orang yang sempat di wawancara secara eksklusif:
White Mummy – “ I cuti ni plan nak bercuti ke Korea. Nak tengok konsert 2PM. Tapi blog I tetap jalan sebab I dah buat auto post untuk seminggu”
En Burn – “ Blog? Apa tu blog? Blog rumah ke? Sy tinggal kat blok A, wangsa maju” Opsss salah orang.
Mek Jah – “ Mak cik memang tak tak boleh tinggal blogging. Paling tidak mak cik buat apa tu yang walking-walking…haaa blogwalking. Yang tu mak cik selalu buat. Kalau tak, susah mak cik nak berniaga online ni. Mungkin tahun depan, nama mak cik masuk paper pulak untuk blogger berpendapatan RM1 juta”
Lisa Surihana – “ I sebenarnya tak post entry pun, tapi orang asyik dok datang jugak to my blog.. susah I nak post entry ni, tak ada masa..”
Marriana - “ Of coz I tak menulis ma. I balik kampung kat Muar sambut Raya Cina”
Angelina Juli – “ I bercuti dengan Brad Putt. Bila lagi nak bersama dengan husband dan anak-anak I. Asyik sibuk berblogging aje. Tapi I dah suruh my staff buatkan entry untuk I. Adalah lebih kurang 20 orang pekerja I yang buat entry cukup sampai tahun 2012”
Sudin - " Aku siang-siang lagi dah buat entry yang laptop aku rosak, kena hantar pergi service..jadi kira kalau tak buat entry pun orang tahu dah aku tak ada laptop nak buat entry, padahal laptop aku ok...malas nak  buat entry...cuti nak jalan2"

Begitulah jawapan-jawapan bagi wawancara yang akan dibuat nanti. Anda bagaimana? Perlu ke menulis  entry pada hari cuti nanti?

5 comments:

  1. oooh.. semestinya perlu bergantung kepada keadaan laptop dan line..
    yg pergi holiday of cos busy dgn cuti..
    yg tak pergi bercuti pulak of cos ada masa nak baca2 entri..

    ReplyDelete
  2. cube tanye posmen, kalo die cuti die kne pos surat jugak tak? huhuhu jgan marah ye, bergurau jek:D

    ReplyDelete
  3. a big girl - jadi awk mesti redah jugaklah ni ye. harap2 line dan laptop ok :-)
    tigasukumaut @ TSM - hahaha..post entry pakai posmen. good joke!!

    ReplyDelete
  4. kalo cuti nyer pergi holiday makanya xde post la..
    kalo x ke mne2 + lappy ok + tenet ok,maka adalah postnya...
    btl x?

    (^_^)v

    ReplyDelete
  5. :.noRuL.: - so cik norul kita ni pergi holiday ke atau duk perap kat rumah cuti2 ni?

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails