JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, January 17, 2011

JOM SANTAI SEKEJAP SPECIAL AWARD

Inilah kali pertama sy beri award dan award ini sy berikan kepada 20 bloggers tidak kira samada mereka follower ataupun tidak tetapi memberikan sy impact tidak kira melalui penulisan mereka, motivasi dan kata2 nasihat, komen, blogwalking, ideas apa saja samada secara langsung mahupun tidak dan memberi semangat untuk sy terus berblogging yang sudah masuk hampir 6 bulan lamanya. So, to that 20 bloggers yang akan sy senaraikan dibawah, Anda cuma perlu buat satu saja sebab buat apa penat2kan diri untuk jawab soalan banyak2..Lagipun blog sy santai je, so kita buat cara santai . Lagipun takkan dekat blog sendiri nak memperkenalkan diri sendiri pulak...kan..kan..kan. Apa yang perlu anda lakukan ialah:
Copy dan paste award di atas bersama link blog ini dan kemudian buat satu entry bertajuk Jom Santai Sekejap dan anda bebas untuk buat apa saja entry anda..sajak ke, puisi ke, luahan rasa ke, resepi ke, cerita pasal pasangan ke, apa saja janji santai.
Sekarang biar sy yang buat entry pasal award ni mengenai impact mereka terhadap dunia blogging sy. Tanpa mengikut angka turutan kerana tiada yang pertama dan terakhir, 20 bloggers tersebut adalah:

Blog Cendoi Manis merupakan orang yang pertama memberi komen pada blog sy. Merupakan seorang cikgu dan dah mengajar hampir 6 tahun. Blog dia banyak mengisarkan tentang kehidupan seharian.
Blog Zealous Zirconia merupakan orang yang paling banyak buat blogwalking disamping Rush D. Jugak merupakan seorang cikgu di Ipoh seingat sy lah dan harjadi dia baru je lepas bulan December. Happy Belated Birthday. Blog mengisahkan kehidupan seharian dan pengalaman beliau.
Blog RuSh D juga merupakan orang yang banyak buat blogwalking di blog sy dan sekali sekala memberikan komen yang bernas pada entry sy.  Banyak informasi dari segi algriculture tidak kira perniagaan, pertanian mahupun perikanan daripada blog beliau.
Blog ~~~dayya~~~ merupakan antara orang terawal me’link’kan blog sy dan merupakan seorang student. Blog dia mempunyai keunikan dari segi entry dan bahasanya hingga kadangkala bila membaca blog beliau seperti membaca novel.
Blog Dari Dapur Zurena merupakan satu-satunya blog dengan pelbagai resepi istimewa yang sy ikuti dan banyak idea-idea baru masakan dapat sy kongsi bersama dengan beliau. Resepi tu semua adalah resepi masakan keluarga dan gambar2 masakan semuanya mengancam selera anda.
Blog LETUSSHARE-CTPAYONG merupakan orang yang paling banyak memberi komen sejak sy berblogging. Setiap komen kak ct disusuli dengan pendapat dan nasihat yang cukup memberi kesan hingga kadangkala terasa seperti seorang kakak pada sy. Blog beliau penuh dengan ungkapan, entry berunsur nasihat dan pendapat.
Blog eNdLeSs LuV oF mINe!!! Anda seperti mengenali dia sebagai kawan biarpun hanya dengan blogging. Blog fda ni lebih menyerlah dengan luahan kasihsayang dan pengalaman serta kehidupan, jugak seorang cikgu dengan Mr Busyuknya dan fayd.
Blog Love unexpressed is a crime against the heart Bagi sy keunikan blog ini adalah dari segi expressi dan cerita yang disampaikan..bersahaja tapi penuh makna. Very matured and talented compare with her age setiap kali cerita, penuh dengan gambar2 menarik.
Blog rumah kayu oren Sekampung dengan kampung arwah ayah sy. Seorang student dan sy suka entry dia yang unik, simple dan cukup menarik untuk dibaca walalupun sekadar celoteh beliau.  Start blogging pada December 2009, lama tu…
Blog livefromabiggirl Masih baru berblogging iaitu pada 1 December 2010 tapi banyak memberi komen dan kadangkala mengikuti entry sy. Mempunyai blog berkisarkan cerita beliau yang penuh informasi dan kreatif.
Blog L.O.V.E.L.O.C.K merupakan blog pertama meletakkan banner Jom Santai Sekejap di blog beliau. Mempunyai entry yang simple dan bersahaja serta penuh dengan luahan rasa. Beliau yang start blogging pada Aug 2010 berasal dr Sg Patani.
Blog My Heart Speech Sy suka baca entry beliau walaupun dalam English tapi luahan dan ceritanya is fresh dan something genuine. Baru berusia 17 but very talented in writing stories in her way of style.
Blog Perjalanan Ini Bila datang mood komen entry dia, memang  nama dia aje yang timbul. Thanks Azwa. Kadangkala rajin jugak bw bila dia ada masa, maklumlah student di UiTM. Blog beliau banyak mengisarkan tentang perjalanan hidup samada di UiTM mahupun kehidupan sendiri.
Blog BeLiEvE tO UnBeLiEVAbLe Jika kena harinya, shoutmix tu boleh penuh dengan chatting dari Norul ni. Bila tak busy dengan kerjanya, pasti komen dia penuh. Mempunyai blog yang simple dan teratur serta entry kehidupan dan pengalaman seharian.
Blog My Little Diary Jugak rajin memberi komen dan bw. Sy rasa sejak awal pembabitan sy dalam blogging, beliau banyak memberi komen. Blog dia pulak mempunyai entry pelbagai katogeri seperti lawak, informasi, hiburan dan lain-lain.
Blog The Sweet Escape of Lynn Yusof merupakan blog pertama yang sy singgah semasa mula2 sy berblogging. Kira macam mentorlah secara tak langsung. Blog dia banyak menceritakan tentang kehidupan seharian, tempat2 makan yang dia pergi serta acccesories wanita.
Blog 1000 ideas merupakan follower sy yang ke 500. Lucky number.
Blog Red Mummy sy sure redmummy mana nak terima award ni, but kena masukkan juga nama dia sebab blog redmummy merupakan blog pertama sy bukak sebelum sy buat blog.
Blog Mia Farrow's banyak menghasilkan entry dari perspektif lain walaupun usia masih muda. Banyak jugak bw kat blog sy bila dia ada masa, almaklumlah kadang2 busy dengan kuliah mahupun kerja part timenya.
Blog Bermula Ceritaku Banyak memberikan komen dan ideas dalam hal masakan. Blog ummiarissa ini banyak menceritakan tentang resepi dan kekeluargaan. Sy memang minat baca telatah anak-anak dia.
Blog ZoMbI KeMBaLi Presiden Zombi Kg Pisang.ahakks. Banyak juga bw kat blog sy bila kena masanya. Beliau yang minat bola dan berasal dari Melaka/N Sembilan mempunyai blog mencerita-cerita luahan rasa dia yang memang setahap Presiden

So that's it. Walau apa-apa pun, it's just an appreciation award dan sy berterimakasih kepada mereka-mereka yang selama ni seiring sepanjang sy berblogging tidak kira yang dapat award mahupun tidak. Salam santai and keep in touch 
  

15 comments:

  1. wowww...!!! tahniah to all 20 bloggers
    zirconia terbek...!!
    wee
    jom renang-renang

    ReplyDelete
  2. wah, ada blog saya di situ! terima kasih :)

    ReplyDelete
  3. thanks bagi award kat saya :D

    maaf sejak dua menjak nie agak sibuk dan kurang sihat. tu yang tak sempat blogwalking sangat.

    nanti saya buatkan entri kay :D

    ReplyDelete
  4. salam santai,,
    wow! teruja kerana masih ada yang mengingati saya. teruskan berblogging dgn entry2 yg bermanafaat.

    cheerss!!

    ReplyDelete
  5. salam

    terkezut ada kak ct di situ.

    hape..nak buat entry santai..adoi! nko ni mmg pedajal org lah.

    anyway, thank for such appreciation.

    dah...kak ct jgn nak ngada-ngada nangis kat ruang komen ni..geliiii

    ReplyDelete
  6. wah ! wah ! saye sgt teruja ! haha.. time kaseh menghargai saye... suke suke :)
    ouh.... sekampung ke ? meh lah jemput dtg ke rumah kayu oren :)

    p/s : nanti saye amek award nie ok.. 2 3 ari ni bz lah... asignment -.-"

    ReplyDelete
  7. en santai... TQ so much for the award... terharu i u!!! anyway entry jom santai sekejap sudah menyusul di blog fda...

    ReplyDelete
  8. salam,

    feel free to view

    http://cikidis.blogspot.com/2011/01/jom-santai-sekejap.html

    ReplyDelete
  9. nurkaloi - awk pun ada jugak.tq kepada semua yang memberi sokongan.
    dayya dayyanna - terimakasih kembali kerana sudi terima.
    zirconia - Musim kot sekarang ni ramai yang tak sihat, walau apa pun,makan ubat. Nanti sakit tak cukup pulak korum bw nanti :-)
    My Little Diary - thanks, doa2kanlah dan harap anda jugak akan berterusan berblogging
    ctpayong - hahaha..kak ct ni, sy pun tengah confuse ni nak ketawa atau nak sedih..keep it up kak ct.
    Jeely jelly - InsyaAllah. Sy pun teruja bagi anda award tu. No prob, bila ada masa, then buatlah..
    fda - terimakasih kembali for yr support. Sy dah baca entry anda dan memang santai habis. Keep blogging.

    ReplyDelete
  10. eh eh ada nama saya!~ hehe terima kasih byk2! :D

    belum berkesmpatan nak update entri since kelas dah start kan..bdw, entri santai akan cuba diupdate asap.. :D

    tq again!!!

    ReplyDelete
  11. wah,blog RuSh D ada...thanx...nanti rush d wat..skg nie busy cikit..autopublish jer entry kat blog tue.. thanx again:)

    ReplyDelete
  12. Tq atas penghargaan en. santai...sebenarnya buat n3 ni hanya suka2 aje memenuhi masa yg terluang sebelum pergi mengajar....juga utk bertukar2 pengalaman..

    ReplyDelete
  13. jom santai sekejap:
    whoa....
    1st time dpt award tu..
    sgt berbesar hati trima award tu.
    tp sy tak boleh nk buat entri lagi..
    mslah lptop(dpendekkan cerita,amek masa lma nk loading bila nak buat post guna lptop ni.)..
    pape pun, terima kasih....

    ReplyDelete
  14. suke..suke..suke...suke..suke..suke...sukeX1000...hahahah.. thx ya.. ambik award ni..

    http://iekapelik.blogspot.com/2011/01/jom-santai-sekejap.html

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails