JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, January 26, 2011

BILA RASA INI RASA MU

Ni telepati cara pandang :-)
Ahakkks. Belum taip entry dah ketawa. Bukan apa, pernah tak anda mendengar ungkapan cubit peha kiri, peha kanan terasa...yupp perumpamaan yang bermaksud kalau rakan atau saudara kita menimpa kesusahan, maka kita jugak akan terasa kesusahan yang di alaminya..tapi versi kali ni lain sikit. Bila di kaitkan dengan pasangan berkasih, tafsirannya berubah menjadi apa yang pasangannya rasa atau fikirkan, maka dia pun terasa dan berfikir begitu jugak... macam telepati. Masa tu jugak tiba-tiba akan keluar ayat suratan atau kebetulan yang pasti semakin mengukuhkan penggunaan ayat telepati tadi :-) Tapi rasanya kebiasaannya macam tulah. Kata orang, bila kita dah rapat dengan seseorang, maka kadangkala kita dapat merasai apa yang pasangan atau orang lain rasakan...samada perasaan sedih atau gembira. Selalunya yang sedihlah atau perkara2 yang tak baik macam sakit ke, terjatuh ke, terluka ke...macam2 tulah. Betul ke? Ada telepati tu berlaku bila kita cuba membaca isihati seseorang dengan saling merenung antara satu sama lain tanpa memejamkan mata ( Errr make sure tiada yang sakit mata semasa merenung ye, kalau tak berjangkit nanti ) So, anda pernah mengalaminya? Kadangkala, telepati tu bukan saja berlalu secara fizikal, tetapi akan membawa sampai ke mimpi...ahaakkss. Nak ketawa lagi. Story me.

3 comments:

  1. salam,

    hehe... bab bertentangan mata tu takleh tahan.. tak sanggup nak renung mata dia, selalu jer saya kalah..
    tapi mmg betul kata org kalau dah sehati sejiwa ni mmg senang nak dpt rasa instinct tu... kalau saya ada buat salah, dia mcm tau2 ajer... hehehe
    kalau dia nak terkam saya, saya mcm dah bole bajet jer...
    haha saya pun gelak ni, sbb tengah teringatkan dia...

    ReplyDelete
  2. My Little Diary - bukan awk je, sy ni pun nak tergelak jugak dengar cerita awk..nice story

    ReplyDelete
  3. jgn tenung lama2 nnt sakit mata..hehe..
    btl la ckp org kn,kalo dah rapat ngn someone tue kite blh rasa apa yg dia rasa..
    kalo dia tgh bad mood tue sy blh je rase tp kdg2 slh juga..
    perasaan sy je kot...hihi

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails