JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, March 9, 2011

JANGAN PANDANG DEPAN

Pernah tak berlaku kepada anda di mana sewaktu anda beratur panjang2 untuk mengeluarkan wang anda di ATM machine dan bila tiba giliran anda, perkhidmatan tergendala atau mesin tu out of service? Perghhh… punyalah terasa macam2. Kadangkala kita menyalahkan orang yang terdahulu daripada kita padahal tak ada kaitan pun dengan diorang, dah mesin tu nak out of service, tak tentu masa dan siapa, tapi sebab tak tahu nak marah kat sapa, orang yang terdahululah yang kena…:-)
So nak jadi cerita, memang semalam berlaku kepada sy. Sy ni memang tak suka guna mesin ATM bank lain, sebab pernah dua kali berlaku dimana bila sy mengeluarkan wang, duitnya tak keluar tapi bila tengok baki dah pun ditolak…so sejak tu sy guna je ATM bank yang sama. Jadinya bila kena giliran sy dimana mesin tu out of service, sy pun pergi ke salah sebuah stesen minyak dan daripada jauh bila sy tgk tiada orang beratur, sy dah agak mesti mesin kat situ pun tergendala. Tekaan sy tepat… Tak pelah, dah tak ada rezeki, esok sajalah sy keluarkan duit. So sy pun singgah kat salah sebuah TESCO Shah Alam untuk membeli sedikit barang…perkara yang sama jugak berlaku. Bila sy beratur nak membayar, dalam 2 orang lagi di hadapan sy, kaunter kat situ tutup sebab pekerja diorang tukar shift..so kena tukar ke kaunter lain…aduhssss. Hari ni bukan hari beratur sy…kalau beratur mesti ada je yang out of service… 

7 comments:

  1. alala... siannye...

    tak bertimbang rasa betul laa org yang wat camtu.. adeii..

    patutnye kena la hargai customer dia.. adehh..=='

    ReplyDelete
  2. alooo....habiskan jela dulu pelanggan yang ada...huhuuu ish2....sabar jelaa...^_^

    ReplyDelete
  3. Nurfazilah - tgh sabarlah ni....:-)

    Hansyirah - Emm nak buat macam mana. Siap dah letak signboard "NEXT COUNTER"

    Dak Comot - Dia takut tertinggal bas, tu yang na cepat2 tukar shift.

    ReplyDelete
  4. tak boleh nak buat apalah...hehehe...kau senyum je kat cashier tu.

    ReplyDelete
  5. kak ct - sebab sy senyum tulah dia terus tukar shift kak ct...ahakssss.

    Siti - nak buat macam mana siti...kat orang putih not my day :-)

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails