JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, March 24, 2011

EARTH HOUR 26 MARCH 8.30 MALAM

Sy tak ingat samada 2 atau 3 tahun lepas dimana sewaktu sy on the way ke Klang waktu malam untuk makan malam, sepanjang jalan ke sana, suasana sekeliling gelap gelita kecuali lampu jalan. Hampir semua rumah2 di apartment, rumah2 teres, kedai, bangunan2 pejabat kedai makan, semua menyahut kempen kesedaran Earth Hour yang mana pada masa itu, satu dunia melakukan pada waktu yang sama dan menghasilkan rekod apabila berjuta2 US dolar dapat dikurangkan dengan hanya sejam tidak menggunakan electricity. Bayangkan..!!
So pada 26 March ini, bermula jam 8.30 malam hingga 9.30 malam, bermulalah lagi kempen Earth Hour 2011. Mungkin kita tak dapat nak menutup kesemuanya tapi sekurang-kurangnya lampu rumah pun sudah cukup… Waktu malam tersebut, sy sempat berhenti di tepi jalan dan berdiri sekejap melihat kegelapan malam dan terang bulan. Rasa senyap sunyi je keadaan sekeliling walaupun baru pukul 9 malam….Sama-samalah menyahutnya. Anda mampu mengubahnya.

3 comments:

  1. jom...kita bergelap pada hari itu.

    ReplyDelete
  2. salam...
    kat kolej ni pon dah umum dah td,akan tutup elektrik selama 1jam....huhu

    ReplyDelete
  3. Esok bergelap selama 1jam.... Earth Hour!!!!!!
    =D

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails