JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, February 25, 2011

CERITA CITA CINTA

Hari ni sy ada urusan kat luar dan rasanya waktu pagi tak dapatlah nak melawat rakan bloggers tapi sy pasti akan membalas segala kunjungan anda di petang hari. InsyaAllah. Pada entry yang lepas yang bertajuk Jogging atau Sitting, sy lupa nak mention yang kat situ ada tempat burung2 merpati berkumpul, adalah dalam 40 - 50 ekor. Selalunya ada saja individu yang akan membawa samada roti atau keropok mahupun nasi yang berlebihan dan ditaburkan di kawasan itu dan entah dari mana burung2 merpati ini akan datang kesitu. Ramai jugak budak2 yang mengacah2 dan mengganggu burung2 tu nak makan…
Bila cakap pasal budak2 ni, selalunya masa nilah kita sudah ada cita-cita. Nak jadi itu, nak jadi ini.. Macam2 profession yang terkeluar pada masa ni,sampai ke Perdana Menteri pun ada…well, daya imiginasi semasa budak2 adalah lahir daripada apa yang berlaku disekitar mereka pada masa itu. Tapi selalunya jarang2 cita2 yang kita idamkan semasa kecil menjadi kenyataan. Masa sy kecik dulu, sy bercita2 nak jadi doctor, tapi bila besar ni lain pulak jadinya. So apa cita2 anda? Samakah dengan apa yang anda cita2kan sekarang?

3 comments:

  1. waaa..best jugak dapat tgk burung2 makan..hilang penat jog,,huhu..pernah skali sy tanye murid sy,bila besar nak jd apa..dia cakap bila besar dia nak jadi besar..huhu..tetibe lak berkesah kat sini..:D

    ReplyDelete
  2. salam santai,

    hehehe... wah! hebat cita2 awak, nak jadik doktor.. skrng ni kira doktor jugaklah tu... doktor pakar blog... :)

    ReplyDelete
  3. wahhh kt ne tmpt jongging n sitting tu? hehehe coz my lil son suke sgt dhn burung...blh la bw die tgk bird dkat2..

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails