JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, June 19, 2012

LUNCH DI NYONYA KITCHEN

Gambar sebelum makan, lepas makan semua licin.
Sekali sekala pekena makanan lauk pauk ala nyonya pun sedap jugak. Beberapa hari yang lepas, sy singgah di Plaza Shah Alam bersama dengan keluarga dan saudara-mara menikmati makan tengahari di Nyonya's Kitchen. Diorang ada jual beberapa set untuk 4 hingga 10 orang makan. Jadi kami order yang 10 orang punya menu dan tambahan beberapa lauk. Antara lauk dalam lunch kami tu adalah seperti ikan masak asam pedas, kacang botol masak sambal, otak2 udang, Ikan masak sambal, ayam masak kari nyonya, sotong goreng tepung ( favourite sy ni)  dengan  air mata kucing...Perghhh memang menyelerakan hinggakan kami semua menambah nasi...Desert nya pulak ice cendol yang cukup lembut sebab diorang buat macam snowy ice gitu. Waduhhh...tiba2 terasa lapar balik. So bagi mereka yang nak ubah selera masakan nyonya, cubalah di Nyonya Kitchen. Ni pun dah nak dekat bulan puasa, rasanya diorang ada buat buffet berbuka puasa...Ahaksss.

3 comments:

  1. eh. bestnye! bile nak blanje saye ni wak?

    dill.

    ReplyDelete
  2. dill - hahaha anytime anywhere .... jom.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails