JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, December 20, 2011

LUNCH ASAM PEDAS DI NAILIS

opsss dah termakan baru ingat ambik gambar
Oleh kerana dah tersebut rindu dengan masakan asam pedas mak, maka tanpa segan silu sy pergilah ke Nailis dan meng'order' set lunch asam pedas diorang...Sy order asam pedas ikan pari. Kalau set dah tentu bersama dengan air, jadi sy order sirap ais. Asam pedas tu dia ada lauk lain sekali iaitu sayur, nasi dan telur masin. Harganya RM9.90. Oklah rasanya sebab semua ada. Asam pedas dia ala-ala asam pedas melaka rasanya, pekat, melekat dan memang sedap..tapi masih belum dapat kalahkan masakan pedas ibu sendiri kan kan kan kan....
Hari ni cuaca ok je..panas2 suam. Kenapa tak hujan? Sebab sy tak basuh kereta sy...ahakssss. Kat Johor terutama sekali bahagian timur air dah mula naik. Pasti kawasan2 barat terutama Segamat, kampung sy tu akan jugak di naiki tak lama lagi. Kawasan favourite banjir tiap2 tahun cuma sy harap kali ini banjir tidak seteruk seperti tahun2 yang lepas atau kalau boleh jangan banjir pun ok...kasi rekod.

2 comments:

  1. asam pedas adalah makanan kegemaran saya....
    yumyum... tak pernah miss kalau blk rumah mak...
    huuuu rindu asam pedas mak, ikan sembilang, ikan parang, ikan pari, ikan merah.... apa lg..?

    ReplyDelete
  2. Yummmeeeeehhhhhhhhh!!!!!! My favourite toooooooo!!!!!!

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails