JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, December 30, 2011

KENAPA LELAKI MENANGIS?

Hai..hai..hai. Ingat me? Tak ingat? Opsss lupa.Patutlah dah lama tak ke udara di blog ni. Biar I perkenalkan diri I ye...My name is not Khan...ahaksss. My name is Abang Muscle Santai. Ingat? Now you remember..Oklah, kali ni AMS tak nak buat exercise atau latihan apa2 ye, cuma nak sentuh sikit pasal tajuk kenapa lelaki menangis? Well..ramai orang tanya kenapa setiap kali AMS tengok hindustan boleh nangis, tengok cerita korea boleh meleleh...feeling dik. Tak ada feeling macam mana boleh tangkap nangis. Hari tu kawan satu rumah siap bagi tisu sebab tgk mata AMS berair2 bila keluar dapur...dia tanya kenapa berair mata ni? Siapa buat kat you? AMS jawab tu haaaaaa Mr Onion...masa tu AMS tengah potong bawang, merecit masuk mata...opsss dah melencong. Ok, kenapa lelaki menangis...ada beberapa sebab yang boleh membuatkan lelaki yang punya ego tinggi ni menangis....antaranya:
1) Sembelit...yuppp bila perlara ni berlaku, airmata bercucuran seperti AMS melihat cerita hindustan. Tak payah letak eye more macam pelakun nak buat buat babak sedih, dengan sendiri nya mereka akan menangis...
2) Bila tengok bola tiba2 blackout...yupppp kali ni tangisan nya sekadar seperti keluhan. Pulak tu bila ianya terjadi apabila pasukan kegemaran mereka yang bermain, lagilah meraung2..tapi perlu diingatkan, mereka bukan menangis sebab blackout atau tak dapat tengok bola tu, tapi sebab masa tu tengah kalah betting...
3) Cinta diterima...yuppp apabila cinta diterima, lelaki boleh menangis. selalunya kita dengar bila putus cinta kita boleh menangis tapi tidak lelaki. Bila putus cinta diorang cool je.Tapi bila cinta diterima, menitis-nitis airmata keluar...tapi sebenarnya itu merupakan cinta entah yang keberapa diterima setelah berpuluh2 sebelum ni ditolak..ahakssss.

4 comments:

  1. Orang selalu kata "tak macho la lelaki menangis". Tapi saya rasa tak ada salahnya lelaki menangis sebab itu adalah sifat semulajadi. Dan bertuahlah seorang perempuan seandainya seorang lelaki menangis kerananya.. Kan?

    ReplyDelete
  2. sy setuju ngn siti...silalah jawab AMS :)

    ReplyDelete
  3. Siti Radz dan norul - sy setuju..silalah jawab AMS

    ReplyDelete
  4. Mana pulak perginya AMS ni... jawab laaaa

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails