JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, December 29, 2011

KATA ORANG BILA DAH JODOH TAK KEMANA

Dah lama jugak tak buat entry kata orang ni...Petang semalam waktu balik dari kerja, sy sempat singgah ke kedai gunting rambut mamak berdekatan dengan office tempat sy bekerja. Tujuannya...of cozlah nak gunting rambut. So dalam dok gunting2 tu, tiba2 girlfriend mamak ni datang. Perghhh memang cantik. Pandai betul mamak ni cari, padahal masa kerja dia di kedai gunting...bila masa pulak dia keluar dan dapat girlfriend cantik.
Lepas diorang sok sek sok sek, girlfriend dia pun keluar dan mamak ni pun sambung balik menggunting rambut sy...So sy pun mcm biasalah, menyibukkan body sy
"Cantik you punya bini..sudah lama kahwin ke?".. ayat yang cukup sopan santun. 
"Belum kahwinlah...itu girlfriend jugak" jawab mamak tu sambil tangan tetap meneruskan guntingan
"Girlfriend ke? Bila mahu kahwin?" 
"Tahun depan jugak...India jugak bikin"
"Oooo kahwin sana. Dia orang sana ke?" betul2 sibuk body sy ni..
"Sana jugak..tapi 8 tahun kenal.." jawab mamak
"Ehhh girlfriend you nampak muda..berapa umur dia?"
"20 tahun...." sy terhenti daripada bertanya..kata orang kalau dah jodoh tak kemana.

5 comments:

  1. Mamak tu dah tua ke? Tapi betul la. Kalau dah jodoh, tak ke mana. Kan?

    ReplyDelete
  2. hahahaa...batu umur 20 tahun tapi dah 8 tahun kenal means die kenal since this gurl 12 tahun..dasat!!

    ReplyDelete
  3. kalau dah jodoh x kemana kn..walaupn pada mata kita dorang2 nie nmpk cm x sesuai...hehe..

    :)

    ReplyDelete
  4. wah!

    tu je komen utk kali ni. hehe

    dill.

    ReplyDelete
  5. siti radz - mamak tu rasanya dalam umur 20 an kot. namoak muda...
    miss pijaosix - yupp begitulah kira2nya..pandai betul awk punya matematik
    norul - emmm macam ada cerita disebalik cerita je :-)
    dill - wahhhhh panjangnya komen awk.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails