JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, April 6, 2011

SENAMAN MUKA BERSAMA ABANG MUSCLE SANTAI

Apa khabar tuan2 dan puan sekelian? Ingat lagi Abang muscle santai? Yesss u betul. Dulu AMS ada buat senaman mengempiskan perut dalam masa 1 jam...you all dah kurus ke? tambah gemuk? kalau makin gemuk tu sebab makan nasi ye..jadi kurangkan nasi, lebihkan kopi ye ahaksss...terlebih sudah AMS berceloteh. Jadi hari ni senaman apa yang nak kita buat? Yesss u betul lagi. Senaman muka. Muka itu penting kerana bila kita bercakap, orang pandang muka dulu..kalau yang pandang lain tu, bukan orang ye. So, are you ready? 
1) Untuk menegangkan kulit muka kita yang berkedut2 tu, ambik gam cair tu yang anak2 kita bawak pergi sekolah tu dan tampal kat muka waktu malam ye, atas gam tu tampal pulak bedak sejuk dan taburkan rata-rata bagi sekata, selepas 30 minit, basuhkan dengan air biasa dan anda akan lihat kulit anda bukan saja putih malah tiada lagi tompok2 hitam malah tahi lalat anda pun boleh hilang....masa tu you all akan terkejut betapa berserinya muka tuan2 dan puan2 macam reaksi gambar di atas tu.
2) Untuk menampakkan senyuman yang manis, pagi2 masa mandi tu, tuan2 dan puan2 pergi ke cermin muka kat dalam bilik air dan buat aksi kononnya kain you all terlucut, jadi tuan2 dan puan2 akan menutup apa yang patut dengan senyuman yang manis...buat macam tu tiap2 hari, nnt automatik tuan2 dan puan2 akan sentiasa senyum tanpa segan silu lagi kerana tuan2 dan puan2 sudah pun malu pada paginya...
3) Jika di bahagian dahi tuan2 dan puan2 ada kerutan dan kedutan sebab bukan tua..tapi selalu sangat fikir apa nak buat dengan blog tuan2 dan puan2 yang sentiasa bersawang tak ada entry, mudah saja...ambil kedua2 belah tangan anda dan hujung kesemua jari tu anda tolak ke atas dahi anda dan biarkan disitu, maknanya muka anda sudah tertutupkan...oleh kerana anda kena buat begini selama 30 minit, apa kata sambil2 tu anda tidur je dengan tangan masih menutup muka. Bagus amalkan masa kat office...

Baiklah, Abang Muscle Santai rasa sampai sini dulu senaman muka hari ni, kita jumpa lagi di entry akan datang dengan serangkap pantun ye...Buah mangga isinya kuning, Yang warna merah buah ceri, buat apalah pening2, akan datang AMS datang lagi!! 

10 comments:

  1. AMS sangat merepek! Ada sense of humor gak awak ni ek :P

    ReplyDelete
  2. soalan :

    ulasan ni mahu ditujukan pada JSS ke atau AMS?

    hurmmm...takyahder nak senaman2 muka. baca entry ni pun sudah berkerut sana sini.

    senyum!

    ReplyDelete
  3. tips yg pertama tuu nak try praktik lah..

    huahuahua~ kalao x berkesan, skali2 ngan JSS Miss Shikio gam kan..LOL~

    ReplyDelete
  4. hehehehe
    boleyh eaa mcm uh
    hahahaha oke mlm ni kaloi prktik tu sume
    hahah

    tadi jmpe pkcik lebai
    oke bai

    ngehehe

    ReplyDelete
  5. HAHAHA ! nayeee kalau ikot nie.. haha.. haha.. nak pecah perot ketawe :p

    ReplyDelete
  6. terbaek la ams! saye nampak lebih muda dan bersemangat!

    haha!

    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  7. hahhaha,u i jadi jelita ikut petua u. haha.

    ReplyDelete
  8. kreatifnyer senaman tu :P..hehe tapi yang penting, slalulah senyum kan santai? untuk minda dan jugasenaman muka juga tu..hehe

    ReplyDelete
  9. Xpayah wat senaman pn xpe sbb bile bca ni cnfrm senyum nyeeee.... Heheheheh...

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails