JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Saturday, April 23, 2011

KISAH SILAM YANG KELAM

Hari ini dengan tidak semena2 sy telah disapa oleh seorang perempuan yang tidak sy kenali. Katanya kami pernah berkawan beberapa tahun yang lalu di sebuah agensi mencari jodoh  pekerjaan. Rasanya sepanjang hidup sy, tak pernah sy mendaftar di mana2 agensi pekerjaan sebaliknya sy hanya apply kerja melalui suratkhabar atau internet saja...Emm mungkin sy lupa kot. So untuk kepastian sy bertanyakan kepada dia tarikh dan nama agensi tersebut tiba2 perempuan tu menangis teresak2 dan menyatakan kenapa sy memutuskan hubungan dengan dia dulu. Wowwww!! Terkejut jugak sy apabila mendengar kata2 perempuan itu. Emm mungkin sy lupa kot.. Jadi sy pun bertanyakan nama dia dan kenapa sy boleh memutuskan hubungan dengan dia dan dia mengatakan kerana sy sudah mempunyai teman lain. Sy confident dia memang sudah salah orang lalu sy menerangkan kepadanya yang dia telah salah orang kerana sy masih lagi single dan belum pernah mempunyai apa2 perhubungan sebelum ini dengan sesiapa pun kecuali kak ct, siti radz, yana, miss dill, MLD, nur kaloi. siti zulaikha, ct marqonah, cik michiko, dayya dll...ahakssss Tiba2 muka dia menjadi merah seakan2 tidak mahu mempercayai penerangan sy dan menuduh sy penipu. Puas sy cuba menenangkan dia namun sia2 sebaliknya perempuan itu semakin mengganas dan memarahi sy seolah2 sy berlaku curang kepadanya. Tidak cukup dengan memarahi sy perempuan itu memukul2 kepala sy dengan handbag dia serta menampar2 belakang sy seolah2 melepaskan geram yang sekian lama. Entah macam mana sy terlihat seorang tua melambai2 kepada sy sambil tangannya menunjuk2kan jam ditangannya seolah2 menyuruh sy melihat jam ditangan sy....
Astagfirullah....baru pukul 2 pagi. Teruk betul mimpi tadi....

6 comments:

  1. aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! merepek jss ni!!!

    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  2. hahaha... saya dah agak dah...

    tertarik dengan part: "sy masih lagi single dan belum pernah mempunyai apa2 perhubungan sebelum ini dengan sesiapa pun" --> boleh caya ke??? :P

    ReplyDelete
  3. hehehe penah mmpi ikan tak??

    lau mimpi ikan
    tu tnde rzki nak masuk heheheh

    ReplyDelete
  4. wow. tiba2 terkedu ada nama saya. hahaha. jap nak pk, nak terkedu ke nak gelak. hahahha. :))

    ReplyDelete
  5. kan kakct dah bilang, sebelum masok tidur..gosok gigi dan cuci kaki.

    ReplyDelete
  6. Ct Marqonah pn termasuk skali??? Isy isy isy... Nasib baik org tua 2 melambai... Kalau die jirus air???? Hehehehe...

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails