JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, June 16, 2016

BAZAAR OH BAZAAR 2016

Entah kenapa sejak 2,3 tahun kebelakangan ni sy semakin kurang ke Bazaar Ramadhan. Terasa lebih senang masak sendiri kat rumah walaupun lauk yang simple mimple. Dulu2 memang nak kata tiap2 hari ke bazaar kecuali hari minggu... ada saja yang nak dibeli, kuih itulah kuih inilah..lauk itulah lauk inilah.. air apa lagi.. apa jenis warna air yang di jual kat bazaar tu semua nak try..ahaksss. Tapi itu duluuuuuu.
Sekarang ni macam dah malas dah. Mungkin sebab harga makanan dan minuman pun kebanyakan dah naik, makanan pun kadang2 ada yg ok dan ada yang tak sesedap mata memandang. Mungkin jugak sebab dah selalu sangat ke bazaar, jadi boring pulak sebab asyik tengok benda yang sama siap dah tahu semua jenis makanan dan minuman yang dijual kat bazaar tu.
Apa-apa pun sekali sekala kalau agaknya sy dah boring nak masak, mungkin jugak akan menjejaki ke bazaar tapi entah2 masa tu semua peniaga dah tak meniaga..dah start nak balik kampung sebab dah penghujung Ramadhan...ahaksss.

8 comments:

  1. "apa jenis warna air yang di jual kat bazaar tu semua nak try" lawak lah xD semua bedal ye hahaha hmm claudy dulu pun selalu ikut kawan or saudara mara yg Muslim pegi Bazaar :) rambang mata sat tengok makanan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...lawak kan..mmg kita bila tgk air yang warna warni tu rasa nak try semua... So Claudia beli apa kalau gi Bazaar?

      Delete
    2. Ade2 je lah JSS ni hahaha. Tak ingat sebab dah lama. Selalu beli kuih je lah. Hehehe

      Delete
    3. Ooooo beli kuih je..Entah2 kuih pun beli yang warna warni agaknya ..ahaksss.
      So dalam banyak2 kuih, kuih apa yang paling Claudia suka beli or makan?

      Delete
  2. 12 hri dah puasa bru sekali ain jejak bazar ramadhan hehe. Ain tak suka tempt yg crowded rasa nak jerit hahaha. rimas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan.... memang crowded nak nak masa minggu pertama..semua serbu kat bazaar..huhu

      Delete
  3. biasa umie kalau pergi bazar pun untuk beli air dengan kuih jee.. hehe
    tu pun jarang.. pergi sebab orang pesan jee

    ReplyDelete
  4. Hahaha...siap ada yang pesan lagi.. kadang2 pergi macam nak beli macam2 tapi bila sampai kat bazaar tak tahu nak beli apa..pun ada jugak yg macam tu

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails