JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, January 29, 2015

SAYURAN DAPAT MENCEGAH KANSER

Aduhsss dekat seminggu jugak sy tak sempat nak update blog kerana terpaksa bergegas ke Johor atas urusan keluarga... Ni baru je berkesempatan untuk menjenguk balik blog dan dengan serta mertanya sy terus update.. ahaksss.
Masa kat JB sempatlah sy makan malam dengan kawan2 lama dan pekena mee rebus kegemaran sy. Dalam ramai2 orang tu ada sorang kawan sy ni vegetarian. Tak makan daging, cuma sayuran. So sy tanyalah dia, tak boring ke makan sayur je. Dia cakap mula2 tu memang ada jugak rasa boring tapi lama2 dah okay. Lagi katanya sayuran ni menyihatkan dan banyak fungsi untuk mencegah kanser. Tertarik dengan kata2 dia tu, sy pun survey kat internet dan antara sayuran yang dapat membantu mencegah kanser adalah:
1.  Ubi keledek kukus
2.  Ubi keledek mentah
3.  Asparagus
4.  Kubis Bunga
5.  Kubis
6.  Brokoli
7.  Daun Saderi
8.  Kulit terung
9.  Lada Benggala
10. Lobak Merah
11. Bunga Lili Kering
12. Kubis Cina
13. Kailan
14. Sawi
15. Sawi Jepun
Dan lain-lainnya lah...

2 comments:

  1. wahh. nice sharing. btw sedap lagu background hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama..kata orang sekarang sharing is caring..caring is sharing...mcm tulahkan. Lagu tu nak bagi mood baca tu..ahakkss

      Delete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails