JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Saturday, October 18, 2014

SECUBIT KISAH BABAK 4 - EXAM DAH DEKAT

Bagi mereka yang mengikuti kisah Secubit Kisah... ini merupakan kesinambungan daripada cerita Secubit Kisah Babak 3 - Semakin Terasa Debaran .........
Perkataan 'pernah' yang di luahkan oleh Allyn masih terngiang2 di fikiran Daniel. Kenapa pulak si Allyn mengatakan pernah sedangkan setahu Daniel mereka belum pernah bertemu sebelum ni...
Namun sejak itu Daniel sudah jarang terserempak dengan Allyn. Mungkin kerana jadual kelas yang berbeza.. walaupun kadangkala Daniel ada jugak menghabiskan masa di kantin campus semata2 untuk melihat kelibat Allyn namun hampa...
"Udah..udahlah tu. Kesian aku tengok kau ni.. Nak kata orang bercinta..bukan. Nak kata orang putus cinta..pun bukan.." tegur Husin melihat Daniel yang daripada tadi asyik merenung buku microbiology dengan renungan yang kosong tanpa membaca nya...
"Exam dah nak dekat.. Kalau dok asyik fikir kan pasal budak junior yang selekeh tu, aku rasa result kau nanti keluar pun selekeh jugak.. Ingat kau tu calun dapat Sijil Dekan...  " nasihat Husin cuba menyedarkan Daniel yang sedikit terganggu dengan keadaan tersebut.
"Aku tahu.. Terimakasih daun keladi lah sebab sentiasa menasihat dan mengingatkan aku... Kaulah sahabat aku dunia akhirat.."
"Ahhhhhh...tau pun. Malam ni belanja aku sup ekor ehh... Bukan senang nak menasihat orang yang genius macam kau ni..." Husin berseloroh sambil Daniel melemparkan ketawa.... Exam semester semakin hampir, namun jawapan kepada siapa Allyn masih belum terjawab.

2 comments:

  1. السلم عليكم ورحمة الله

    بِسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِ

    penuh semangat menulis panjang lebar di ruang komen. sayang...instead tekat butang 'publish your comment' , tertekan butang 'sign out'.

    adoooiiii...macam nak nages rasanya perah idea..

    ReplyDelete
  2. Wasallam kak ct...laaa sayang seribu kali sayang... mesti boleh buat entry komen kak ct tu sampai panjang lebar..huhu
    Tak pe...boleh cuba lagi

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails