JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Saturday, July 5, 2014

MINI GIVEAWAY BLOG HT

Minggu ini sy agak blur sikit nak buat entry apa sebab keletihan dengan kerja2...ahakss. Tetiba terlihat pada salah satu entry di blog rakan blogger sy si Yun Sing yang memaparkan tentang mini giveaway ni.. Intai2 nampak syaratnya pun simple, tak banyak sangat yang kena buat jadi sy pun 'on' ajelah memandangkan dah blurr tadikan...
Mini Giveaway ini di anjurkan oleh herba-tihara.blogspot.
Kalau u all tengok dalam gambar tu macam buahkan... siap dibalut plastik lagi. Sebenarnya semua tu sabun... Yup.
"Sabun dimana kau sabun..Sabun dibilik mandi" teringat cerita P Ramlee dalam laksamana Do Re Mi.
Antara banyak2 sabun2 tu sy suka sabun manggis sebab bentuknya yang cute dan comel dan putih..ahakss. Sebenarnya sabun manggis ini banyak khasiatnya. Antaranya:
1) Menghilangkan daki dan sel kulit mati
2) Menghilangkan kesan2 parut ringan
3) Menghilangkan bahagian hitam celah peha, ketiak dan seluruh badan.
4) Menjadikan kulit halus dan licin
5) Menegangkan kulit dan kedutan
6) Kulit sentiasa gebu dan segar
7) Menghilangkan jerawat
8) Memutihkan kulit tidak kira di wajah mahupun badan.
Ini kerana walaupun buah manggis tu nampak je 'cemetot' tapi ianya mempunyai 40 jenis bahan spt xanthones, chatechin, polyphenols, polisakanida, vitamin C, zat besi, Niasin, Kalsium, Protein, Vitamin B1 dan B2.

4 comments:

  1. Blogwalking from same segment.
    Good luck ye.
    Jemput drop url blog kat Mister Linky's saya:)
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Waa banyaknya pengetahuan pasal buah-buahan :D Thanks sudi backlinkkan blog kite ^^ Good luck naa ^^

    ReplyDelete
  3. Tihara - Tkasih tkasih... menang kalah tu ada. Sy just nak memeriahkan saja..ahakss

    Nurashikin ZA - Of coz sy akan singgah balas nanti. Good luck kat awak jugak ye

    Yun Sing - No prob sis. Sy tak lah banyak pengetahuan, tau makan je..hahaha.. Good Luck to you too ye..

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails