JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Sunday, July 6, 2014

MASIH BELUM MENJEJAKI LAGI

Dalam diam tak diam dah masuk hari ke 8 kita berpuasa..Masa kalau kita tak menunggu memang akan terasa cepat berlalu. Cuba kalau kita menghitung hari..memang terasa lambat benar masa tu nak sampai. Setakat ni sy masih belum lagi singgah ke Bazaar Ramadhan..ahakss. Satu pencapaian yang pelik sebab setiap tahun pastinya puasa pertama sy dah jejak ke Bazaar Ramadhan sebab pertamanya nak tengok apa juadah2 yang menarik yang ada terjual di sana. Tapi sejak kebelakangan ni bila setiap kali sy pergi beli harga makanan asyik naik aje..di campur pulak dengan setengah makanan tak berasa sangat ( dalam erti kata lain tak sedaplah..) sy pun dah mula tawar hati nak ke Bazaar. Setakat ni sy samada makan di kedai2 makan atau masak sendiri. Puas hati sikit...sedap pun sedap, jimat pun jimat..ahakss...
Semalam sy berbuka di foor court pasaraya Mydin. Perghh memang ramai orang tapi nasib baik sy datang awal, jadi dapat lah jugak tempat duduk...best nya bila berbuka di tempat ramai orang ni bila waktu berbuka. Bila masuk je time berbuka..masing2 tengok orang lain..dah boleh makan be belum? selagi kita tak tengok orang makan kita pun jadi was-was nak makan..kelakar jugak tengok gelagat masa itu..Tapi sebenarnya dah time berbuka tu..berbuka ajelah..kan disunatkan berbuka awal.

8 comments:

  1. ehh. same laa. sblom nihh, mmg eksaited la pi bazar. sikit2 muka kite je kat bazar. tp kali nihh memang masak je. ayah suruh masak je. xyah beli2 sonang. hahah

    ReplyDelete
  2. Hahaha kelakar pula.. kalau nak tunggu orang lain makan, orang lain nak tunggu kita makan memang tak makanlah akhirnya xD

    ReplyDelete
  3. next time kalu berbuka kat food court, stdby tikar mengkuang mini. tempat xde aje, tebar & rock sila...ade berani?

    ReplyDelete
  4. Cik Nadyya - Hahaha...kadang2 tu kita dah tau apa yang ada kat Bazaar tu..yelah kalau tiap2 hari muka kita je..

    Yun SIng - Hahaha betul betul betul..ni semua sebab masing2 was was..tu yang jadi macam tu..

    Kak ct - Hahaha..macam dah kat kebun nampak siap bawak tikar..kalau makan durian boleh lah jugak bawak tikar semuanya..

    ReplyDelete
  5. done follow sini:)
    Jemput drop url blog @ Mr. Linky's - to ease blogwalking.
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. sama la tak jejak lagi bazar. memang tak suka pergi bazar pon. hehe. beli kuih tepi jalan pastu lauk masak sendiri :) kuih tu pun bukan ade rasa sangat.

    ReplyDelete
  7. Nurashikin ZA - Sy akan singgah balas ASAP ye..tq sbb follow me

    Budak - Betul betul betul...masak sendiri puas hati...sendiri komen

    ReplyDelete
  8. sama la kita.. tak pernah lg ke bazar sbb takut berlaku pembaziran. kalau nk berbuka kt luar kena book dulu.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails