JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, March 2, 2012

PET SISTER ZAMAN SEKOLAH DULU

Semalam ada masa free sikit, belek2 album yang dah berkurun tak bukak, almaklumlah sekarang mana orang simpan gambar dalam album, semua dalam handphone ke, iphone ke, ipad ke atau dalam laptop.. Bila kahwin, barulah ada album. Jadi dalam dok belek2 tu, terlihatlah gambar2 masa zaman2 sekolah menengah dan UiTM. Teringat balik kenangan2 manis dan pahit semasa belajar dulu. Sesungguhnya bagi saya zaman persekolahanlah yang paling banyak kenangan kerana masa tu banyak pengalaman bersama rakan2 sekolah...Antaranya:
Mula2 je sy masuk di sekolah menengah, ada sorang kakak senior ambik sy jadi pet brother ( kira macam adik angkatlah) ..ahaksss. Kira zaman sekolah menengah, memang dah jadi trend bila ada junior masuk je, ramai yang nak jadikan kita adik angkat...dan trend tu sy teruskan bila sy naik form 2..sy pulak ambil freshies jadi pet sister sy....hahahaha...opsss terlebih sudah. Tapi pada masa tu, tujuan selain nak kenal mengenal, sebenarnya ada jugak untungnya sebab bila dah naik form 2, kita tak payah nak beli dah buku2 sebab semua kakak/abang angkat akan beri buku diorang yang diorang tak guna pada kita... Dengan peraturan sekolah asrama yang ketat, biasanya jarang sy berjumpa dengan kakak angkat sy kecuali melalui surat ...( masa tu belum ada handphone lagi rasanya ).....sekarang kakak angkat sy tu dah jadi doktor dah...
So apa cerita anda pulak?

4 comments:

  1. wah, bestnya. senanglah nak dapat mc.

    busuk punya kaki...kehkehkeh.

    ReplyDelete
  2. tak de orang nak jadikan dill adik angkat.

    sedih. ahaks

    dill.

    ReplyDelete
  3. Hello.... another time to visit here.. have a great day!!!
    Uniform

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails