JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, July 25, 2016

MASA UNTUK RUMAH TERBUKA

Ehsan Google - Antara juadah rumah terbuka
2 minggu terakhir bulan raya ni sudah pastinya akan dipenuhi dengan jemputan2 ke rumah terbuka samada daripada sahabat handai, sedara mara mahupun masjid2. Dekat kawasan rumah sy tu ada 3 surau yang mengadakan jamuan terbuka hariraya.. Memang meriah dan pelbagai juadah yang ada, kambing golek pun ada..perghhh. Minggu lepas je dekat 4 rumah yang sy kena 'attend' jamuan rumah terbuka Hariraya... Orang dah ajak, takkan lah nak menolak pulak kan..lagipun rumah diorang tak adalah jauh sangat, jadi bolehlah sy singgah biarpun terpaksa berbagi masa untuk singgah ke rumah lain. Minggu ni pulak ada lagi 3 rumah kawan yang sy kena datang..semua kawan rapat tu..zaman-zaman sekolah dulu, sambil beraya sambil bercerita-cerita kisah lama.. Ada jugak yang buat majlis kahwin dalam bulan raya ni. 2 in 1 lah.. lagi meriah.. Anyway, raya-raya jugak, makan tetap kena jaga, jangan dok masuk je sampai perut dah hilang kawalan putus semua zip..ahakssss. 

9 comments:

  1. Musim memenuhkan perut lerrr nampaknya. ngee heehe :)

    http://sarahhijabista.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahkan…teringat pantun 2 kerat.. Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati..ahakss

      Delete
  2. Selamat berhari raya awak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hariraya jugak Eyqa.. Banyak dapat duit raya? Ke bagi duit raya yang banyak

      Delete
  3. rezeki tuu.. perut kenyang jee..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah..rezeki jangan ditolak. Open house pun setahun sekali..tapi bila datang tu berumah2 nak kena pergi..huhu
      Umie tak gi open house?

      Delete
  4. hehehe perut pon dah maju kedepan ni..penangan open house kenduri kendara..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..kan. Kalau orang mengandung atau memang dan berisi, pasti boleh lah tutup sikit...

      Delete
  5. Sekarang pun ada lagi open house taw. hihi. tapi saya anggap tu pre haji :D

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails