JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, May 20, 2016

SIAPAKAH YANG BERSALAH?

Ini semalam punya cerita....
Cuaca macam ok. Kebiasaannya petang2 pasti hujan tapi semalam cuaca memang redup dengan angin sepoi dan sempoi memanjang, so sy decide untuk keluar minum dengan girlfriend sy.. yelah dah lama sangat tak minum bersama...so kitaorang set pergi minum kat sebuah kedai kopitiam. Tengah syok-syok layan roti bakar dengan teh tarik tiba-tiba.....
"You... siapa dia ni? Patutlah lama I call you tak jawab..Dah ada orang baru rupanya.." suara seorang perempuan tiba2 muncul didepan meja kitaorang...
"Errrr... you ni siapa ye? I kenal you ke?" Sy pun tertanya2 jugak. Rasanya macam tak kenal, tapi manalah tahu sy pelupa..ahaksss
"You tak ingat? Ke you pura2 tak ingat? I kan girlfriend you.. I Shila. You ni biar betul.. casanova betul. Ni sapa? Girlfriend baru u?" Marah betul nampak perempuan tu...
"Sayang... siapa dia ni? Betul ke you tak kenal dia" Tiba-tiba girlfriend sy pulak bersuara. Emmm memang havoc lah macam ni...
"Betul I tak kenal.. You salah orang kot. Pelanduk dua serupa. Serius memang I tak kenal you.." Terang sy pada perempuan tu sambil dia merenung2 muka sy macam tak percaya..
"I tak percaya... Takkan ada muka yang sebijik macam u... Nama you JSS kan?" Sy tergamam. Girlfriend sy pun tergamam. Sy pasti anda semua pun tergamam......
Kejap..kejap..kejap. Bila masa pulak sy ada girlfriend? Aduhaiiiii mimpi lagilah.......

8 comments:

  1. hahahahha k fineeee gigih laa elsa membacanya ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii gigih ye..hahaha.. nak buat macam mana.. dah keluar mimpi macam tu

      Delete
  2. Ek eleh.. ingatkan betulkan la kasanovanya..hahaha.. mimpi je rupanya.. ke berangan je sebenarnya??hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...mimpi pun ye..berangan pun ye... yang sebenar je belum jadi.

      Delete
  3. hahah short cerpen ni. kusyuk org baca heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau buat panjang2 nanti takut pulak tak terbaca... lagipun mimpi tu memang pendek...ahaksss

      Delete
  4. gigih betul nak baca, ingat betul2 jadi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. dasyat sampai gigih membaca.. nasib balik tak panjang sangat mimpi tu.. :-) tq ye sebab gigih membaca

      Delete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails