JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, August 17, 2015

BODEK MEMBODEK TERBODEK

Bila kita masuk ke dunia kerjaya, situasi atau keadaan bodek membodek boss pasti selalu kita jumpa samada secara terang-terangan atau gelap-gelapan... Antara ayat-ayat bodek yang selalu sangat kita dengar ialah (tak kiralah boss tu lelaki atau perempuan):
"Boss nampak lain sikit hari ni.. tambah handsome/cantik " walaupun semua staff kat situ tahu boss kita tu taklah handsome dan cantik...
"Boss nampak muda lah hari ni." walaupun boss kita tu sebenarnya dah tua sangat.
"Baju baru ke Boss? Nampak segak/ cantik hari ni" Ni skrip wajib setiap kali boss pakai baju baru.
"Apa2 boss decide, kitaorang ikut je" walaupun dalam hati nak membantah.
 "Ahhh...betul...yes Boss...correct" setiap kali Boss explain pasal kerja tulah jawapan kita.
"Boleh Boss..Sy boleh datang kerja. No problem" tak pernah bantah bila Boss suruh datang kerja hari minggu walaupun sebenarnya kita tak suka kerja hari minggu.
"Boss cutilah rehat.. Jangan risau pasal office ni" Bila Boss mengeluh kepenatan...........
Amalan bodek membodek ni memang dah jadi lumrah..bukan setakat dengan boss aje, dengan sesiapa saja yang dirasakan mempunyai kepentingan pasti ada situasi bodek membodek ni, cuma kalau boleh jangan lah sampai bodek membodek ni dibuat dengan niat untuk menjatuh atau memalukan orang lain.. cukuplah sekadar untuk diri sendiri. Tepuk dada tanya selera..tak gitu?

11 comments:

  1. Huhuhu...persekitaran yang kurang sihat jika berterusan..

    ReplyDelete
  2. Mahu putih dan jadi Gebu? Ikuti tips menarik disini Pemutih Semulajadi

    ReplyDelete
  3. kaki bodek ni mmg xkemana la.,
    tp aku sllu jer bodek wife aku., dan hasilnya mmg mujarab., hahaha
    dan skang tgh ngejas nk tukar sportrim plak., kukuku

    ReplyDelete
  4. Hadoi. Bodek membodek ni, kat mana-mana pun ada. And sadly, all these scripts memang sentiasa digunakan. Yang mendengar pun naik jelik, haish. Sabar je lah T_T

    ReplyDelete
  5. suma tempat ada bab nie..tak boleh nak elak lah...

    http://lovelyaein.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Betul..expert ea bodek membodek..ehemmm

    ReplyDelete
  7. tak suka bodek, dibodek dan kaki bodek.. memang tak sihat kerja dgn org mcm ni

    ReplyDelete
  8. bodek membodek ni boleh dikatakan sebagai politik tempat kerja juga. cuma kalau keterlaluan boleh buat orang lain menyampah.


    jemput singgah ke blogshop kami.
    kami menjual blouse, maxi dress & jubah yang cantik-cantik.
    kami turut menjual perfume original (tester & miniature).

    ReplyDelete
  9. Wah.. Saya suka laa dengan post JSS kali nie ***sedang membodek :P - KTC

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails