JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, November 26, 2014

KENAPALAH MACAM TU?

Geram ada...marah ada..nak gelak pun ada tapi kurang lah..ahakss. Apa taknya dalam kita dok beratur panjang2 nak timbang sayur tiba2 ada orang yang dengan selambanya potong que terus letak kan barang yang nak ditimbang nya dari arah hadapan... tapi yang buat lagi geram tu, pekerja yang menimbang barang tu boleh ambik dan menimbang barang2 tersebut ( masa tu di kaunter sayuran dan buahan )..paling tidak biasanya pekerja itu akan menegur.." Encik, sila beratur ye"...
Tapi biasalah. kejadian ni memang sering berlaku dan sudah pastinya ada aje orang yang tidak mengambil kira kesusahan dan adab orang lain yang penat beratur, terus potong que..janji dia punya settle... 
Samada berlaku di kaunter tiket, kaunter bayaran barangan di hypermarket, di kedai makan segera, kedai runcit...memang ada yang jenis suka potong que. Kalau yang jenis tak nak buat bising, dia akan biarkan aje..tapi kalau ada yang jenis bising dah pasti keluar jugak suara menyuruh sesiapa yang potong que tu beratur belakang atau paling tidak membebel...ahakss...
Bagi sy, potong que ni satu adab yang paling basic... tak susah mana pun. Kita nampak orang beratur, kita just follow je belakang diorang..kan kan kan.

5 comments:

  1. erghh.. Misaki tak suka jugak kalau ada org rude potong laluan macam tu TT^TT

    even though pernah buat mcm tu :'( tapi masa dekat u, beratur panjang and suruh kawan jaga line XDD itu dikira potong jugak ke? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..tak pe..tu dikira masih tidak potong que... :-)

      Delete
  2. asssalam
    alhamdulillah...akhirnya berjaya jugak drops comments kat awak. banyak post awak kakCT tak boleh bukak.....sedih jugak rasanya.

    pasal beratur & potong Q...kes biasa kat Malaysia. tapi kes luarbiasa di Singapura. Kalau di Indonesia...lintang pukang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasallam kak ct...lama tak dengar khabar.. Masa tu maybe blog kena virus kak ct... Ooo macam tu ceritanya...huhu

      Delete
  3. haha., aku bnyak kali da kena., tp yg paling banyak aku kena kt atas jalan la., da la potong que mnysahkan orang lain plak tu.,

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails