JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Sunday, August 24, 2014

SOMETIMES IT'S BETTER TO BE ALONE

Pernah kah anda gagal dalam percintaan? Pernah kah anda dikecewakan? Sekali? Dua kali? Berkali-kali? Kadang2 bila keadaan ini berlaku, sampai satu tahap, kita terasa putus asa untuk bercinta lagi dan menerima apa yang mendatang dengan pasrah... Kalau ada, adalah..kalau tak ada, dah kira tak ada jodohlah tu, mungkin itulah kata2 yang dapat kita dengar...
Minggu lepas sy berjumpa dengan seorang kawan sy yang mengalami situasi begitu. Berkali2 bercinta tapi sentiasa gagal hingga dia dah 'give up' dan menyerahkan semua itu kepada takdir padahal kalau nak di ikutkan dan dilihat daripada pandangan mata kasar, kawan sy ni ada rupa, ada kerja..tapi tak tahulah kenapa tak pernah melekat bila cakap pasal cinta. Teringat sy waktu sama2 kami belajar di UiTM dulu, kalau tak salah sy, 2 kali dia putus cinta.. Lepas kami grad, pernah dia bercinta dengan seorang cikgu sekolah dan hampir2 nak bertunang namun putus jugak apabila keluarga perempuan sudah ada pilihan mereka sendiri.. Sy tak tanya lah pulak berapa kali dah dia putus cinta, nanti dengan sy sy sekali dia putus sahabat..haha. Anyway, sy sentiasa mendoakan semuga kawan sy ni akan bertemu dengan seseorang satu hari nanti....dan pastinya tidak akan putus dan berkekalan hingga bila2...

14 comments:

  1. jodoh mungkin belum sampai... semoga kawan awk banyakkan bersabar dan berdoa... =)

    ReplyDelete
  2. Betul betul betul...Harap nya macam tulah...

    ReplyDelete
  3. ada jodoh tu cuma xsampai lg.. kesian pula baca sbb smpai give up

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sekali dua tu ok jugak..ni sejak dari zaman sekolah sampai lah dah bekerja...memang tak pernah kekal..nak buat macam mana...

      Delete
  4. masih berusia mmg makin terasa tekanan klu xde calon.
    berdoa jelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan...tak pelah..jodoh pertemyan ditanganNya...kita berusaha dan berserah

      Delete
  5. salam & hye. gagal dalam bercinta? pernah. anggap la takda jodoh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik Hik Hik....sedih sedih sedih... bersabarlah dengan apa yang terjadi. Pasti ada hikmahnya

      Delete
  6. InshaAllah ada jodoh yg lebih baik menanti :) jgn tny bpe kali putus kalo takut putus sahabat. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...mudah2an kan...Hahaha..nasihat awk tu akan sy semat dalam2...

      Delete
  7. org cakap.. kalau tak jadi ni.. maksudnya bukan jodoh lah tuh.. mungkin satu saat nanti jumpalah pasangan yg mmg soulmate dunia akhirat.. insyaAllah..
    banyak2 kan doa lepas solat... semoga dipertemukan jodoh.. :D
    tapi single lagi ok mehh :D takde nak fikir macam-macam.. fufufufu~
    (pandangan org yg masih mentah) ahaha.. mcm sepupu saya.. dia dah 30 dah.. tapi still tak kahwin, sedangkan dia mmg nak sangat ada family sendiri TT^TT
    kesian pun ada.. bila sy cakap yg single lagi best tayah fikir apa2.. terus dia cakap.. time sy boleh lah cakap macam tu.. nanti dah 2-3 tahun btambah umur.. mesti pikir.. bila pulak nak kahwin and so on.. :P
    betullah tuh ape yg diberitau..
    tapi sekarang adalah sekarang.. masa depan adalah masa depan.. takleh nak predict XDD
    banyak2 doa je lah :3
    anyway nape tak mintak tolong parent ke? kan ke senang (even though ni dah zaman moden) :D

    ReplyDelete
  8. Adoi.. being alone bukan penyelesaiannya.. yes, adakalanya kita kena tenangkan diri kan.. hehee..

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails