JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, December 20, 2012

SEJAUH MANA KEPERCAYAAN KITA

Sejauh mana kita mempercayai seseorang? Mungkin begitu jugakkah kita mengharapkan daripada orang lain untuk mempercayai kita atau sejauh mana orang lain mempercayai kita? Tidak kisahlah kepercayaan dari sudut perhubungan, persahabatan, kerjaya, kekeluargaan dan lain-lain.....
Pernah dulu semasa sy bekerja sementara di sebuah kilang, masa tu sy bercuti semester..saja je nak cari duit poket dan hilangkan rasa boring bercuti. Oleh kerana sy ni orang baru masuk maka sudah pasti kepercayaan majikan tu agak kuranglah berbanding dengan pekerja2 terdahulu. Sy bekerja di kilang eletronik dan masa tu kira kerja memasukkan bahan2 atau cip2 kedalam satu papan..so bila dah habis sessi tu, supervisor pi lah check dan ada satu papan yang tidak diisi dgn cip2 tu ,,,pendek cerita sy dipersalahkan kerana tidak memasukkan cip2 tersebut padahal cip2 tu bukan bahagian sy...tapi entah apa pekerja2 yg senior cakap, semua salah tu ke arah sy... Oleh kerana sy ni baru masuk, tak pandailah nak lawan atau membangkang sbb niat utama nak cari duit extra je bila masuk balik belajar...jadi biar macam tujelah. 
Jadi kadang2 walaupun kepercayaan itu penting, ada jgk yang telah menyalah gunakan kepercayaan itu untuk menutup kesalahan sendiri...

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails