JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, December 31, 2012

EMM KASARNYA BAHASA...

Pemandangan sg melaka dari bilik hotel
Selepas bercuti di Muar minggu lepas, minggu ni pulak sy bercuti di Melaka. Pulun habis apa saja yang nampak di bandar Melaka termasuklah naik beca sekali...saja je nak merasa.Tapi sebelum sy bercerita ttg percutian sy, ada 2 incident yang agak mengecewakan sy bila berada di Melaka yang sy rasa tak patut berlaku kerana ramai orang luar yang datang untuk melawat Melaka....
Pertamanya waktu sy nak makan malam di sebuah restoran di Medan selera Sg Melaka. 
"Kat sini apa makanan yang sedap atau biasa orang makan" saya bertanya kepada seorang perempuan yang datang mengambil order.
"Kalau sy yang cakap, baik sy je yang makan" jawapan perempuan tu dengan muka masamnya...
Perghhhh dengar macam tu nak aje sy beredar tapi sebab malas nak pergi tempat lain, sy cool dalam hati dan terus je order nasi goreng ayam dan teh tarik......
Keduanya berlaku sementara sy menunggu giliran untuk naik di Menara Taming Sari, sy singgah di kedai jam yang menjual jam jenama ICE...yang ni memang tak ada percakapan tapi tak ada jugak layanan. Sy dok tanya berapa harga pun diorang buat donno je..
Walaupun tak semuanya macam tu, ada jugak tempat2 dan orang2 yang memberikan layanan yang baik..terutama penarik beca dan pemandu bas ala- London...cayalah bro.

3 comments:

  1. memang tak patut patut pun mereka buat macam tu... memalukan la orang melaka je..... huhuhu...

    ReplyDelete
  2. ayoyo..cm tu yea..agk kurang sopan dak amek order tu.. hurmmm..

    ReplyDelete
  3. Ayu azmir - entahlah..rasanya banyak tempat sy makan tapi tulah 1st time situasi macam tu

    Acik - Mmg kurang sopan..Kalau sambil cakap muka ketawa atau senyum tu mungkin boleh terima lagi, tapi muka masam..hurmmm

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails