JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, May 22, 2012

BILA MULA2 BERBLOGGING DULU..

Diam tak diam, dah nak masuk 2 tahun sy berblogging. Pernah satu ketika dulu, waktu sy mula nak berjinak2 dengan blogging, ada orang bertanya best ke blogging? Baik bukak facebook atau my space atau twitter je... Taip panjang2 dan banyak2 pun bukan orang baca pun. Apa yang istimewanya blogging? Pertanyaan itu semua pun pernah ada di benak fikiran sy waktu mula2 sy melihat orang lain rancak berblogging. Jujur, memang pada mulanya bila mula2 sy post entry pertama, rasa macam syok sendiri sebab buat entry sendiri, kemudian post sendiri dan kemudian baca sendiri dan senyum sendiri...ahaksss. Kemudian, bila ada seseorang mula mengomen entry kita dan ada jugak yang menjadi follower blog kita, rasa seronok dia lain macam. Berbeza daripada rasa orang 'like' dalam facebook atau berchatting  stautus di twitter dan sebagainya. Mula daripada saat itu, bertapaklah rasa minat dan seronok untuk berblogging walaupun hanya sebagai hobi namun dengan apa yang sy rasa, kongsi bersama rakan bloggers, pengalaman membaca segala info, cerita dan idea yang menarik dari bloggers lain...Berbaloi kerana dunia blogging cukup meluas...Salam santai.

5 comments:

  1. btul2. =) bila baca balik penulisan lama2 yg tak berapa nak matured tu, tergelak pun ada. hehe~ happy blogging.

    ReplyDelete
  2. "Best ke ada blog?" "Best ke blogging?"
    Soalan sama yang sering ditanya oleh orang-orang yang tak ada blog. Hanya yang minat je yang boleh faham... Siapa? Awak lah yang tgh baca blog ni. :)

    ReplyDelete
  3. ini tahun ke tujuh saye berblogging :)

    dill.

    ReplyDelete
  4. Salam singgah.. :)

    selamat terus berblogging ye..

    ReplyDelete
  5. berblogging best sewaktu idea tengah mencurah-curah =)

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails