JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Saturday, February 25, 2012

MOVIE - PAPA I LOVE U


Semalam sy baru sempat melihat DVD cerita Papa I love U lakunan pelakun cilik berbakat Mia Sara Nasuha dan jugak Lisa Surihani. Jalan ceritanya agak mudah dan boleh diramalkan tapi penuh dengan emosi dan jugak komedi romantik, cuma sy rasa lakunan Zalif sebagai bapa Mia tu kadang2 dia berperangai budak2 dan kadangkala dia serius, jadi watak dia nampak kurang kuat sikit. Ceritanya mengisahkan tentang Bahar, seorang bapa tunggal bersama seorang anak perempuannya yang berdepan dengan masalah untuk menjalani hidup setelah kematian isterinya. Banyak dilema dan masalah2 yang terpaksa dihadapinya terutama dari segi kewangan hinggakan rumah, kereta dan yuran tadika anak dia tak dapat untuk dia bayar sehingga terpaksa tidur di taman permainan.
Namun, atas semangat, dorongan dan kasih sayang terhadap anaknya, Bahar nekad untuk berubah namun ada saja dugaan dan rintangan membuatkan dia hampir putus asa sehinggalah dia berjumpa dengan Elly lakunan Lisa Surihani yang jugak mempunyai masalah dengan bapanya. Banyak isu2 dan permainan perasaan dalam cerita ini tapi semuanya kita boleh jangkakan. So bagi yang belum tgk, bolehlah melihatnya.
Jomsantaisekejap - 3

3 comments:

  1. Assalamualaikum wbt.

    Yes...Miasara tu mmg cute gila kan.

    ReplyDelete
  2. Kak ct - bolehlah buat calun menantu kak ct nnt

    ReplyDelete
  3. askum..kaloi pun baru jerk tgok citer ni mggu lepas
    kaloi langgan astro first tu pun sbb my mom yang beria nk tgok hehehe
    citer dye biase jerk tp penuh dgn ksih syg kann ^__^

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails