JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, February 24, 2012

KENANGAN DULU2 SEMBAHYANG JUMAAT

Ahaksss...penyakit dah datang balik...penyakit hilang idea. Kadang2 tu memang ada idea datang tapi lepas tu hilang tiba2 je...langsung tak bagi chance nak taip sebaris dua. Jadi terhasillah entry begini yang tanpa ada permulaan dan penghujungnya...terus je masuk sambil2 tunggu masa nak ke masjid untuk menunaikan sembahyang jumaat.
Bila cakap pasal sembahyang Jumaat ni, teringat masa sy sekolah2 dulu di sekolah asrama penuh di Kota Bharu. Bila time sembahyang Jumaat, semua diwajibkan pergi ke masjid yang berdekatan tapi kenalah menapak sejauh 1 km ( lebih kurang )...Jadi yang bestnya, bila pergi tu, kira sy dan group adalah orang yang paling last meninggalkan hostel dan menapak pun tangkap lentuk je...sampai masjid ngam2 je org tengah baca doa..ahaksss, tapi bila time balik...tu dia, kiraorang dah jauh meninggalkan rakan2...daripada mana datang tenaga macam orang masuk lumba jalan kaki. Target sy dan member2 adalah untuk sampai ke kantin... yuppp makan tengahari. Anyway, semua tu kenangan manis.....

1 comment:

  1. saya pon dah lama tak menulis. sekadar berbasi basa sahaja. ;(

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails