JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, January 23, 2019

SEMALAM DAN HARI INI


Bila cakap pasal masa-masa lepas, rasanya ada yang suka bercerita tentangnya.. ada juga yang kalau boleh tak nak sentuh pun kisah-kisah lama, yelah mungkin ada banyak kenangan pahit dari manis. Tapi pada hakikatnya apa yang ada hari ni bermula dari semalam.. Kita tidak tahu apa yang bakal terjadi esok hari tapi apa yang kita buat hari ni sedikit sebanyak dapat menentukan apakah corak yang akan kita tempuh dikemudian hari... Tidak kira dari apa segi sekali pun.

Kadang2 tu terasa macam nak putar balik masa.. Kalau boleh nak ubah balik sejarah masa lalu. Mana yang patut kita elakkan kita jauhkan.. Mana yang melukakan kita cegahkan. Kan? Siapa yang tak nak happy dan bahagia biarpun untuk mendapatkannya kadangkala memerlukan pengorbanan tidak kira sedikit mahupun besar.
Perjalanan kita bukan hanya tentang kisah-kisah semalam tapi perjalanan untuk masa depan.. perjalanan untuk suatu masa dan tempat yang lebih jauh. Bekalan semalam dan hari ini.. semangat dan kekuatan serta keteguhan kita menghadapi kehidupan... Menentukan sejauh mana kita dapat menempuh arus akan datang

No comments:

Post a Comment

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails