JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, May 24, 2016

ULASAN MOVIE - CAPTAIN AMERICA CIVIL WAR

Dah lama jugak sy tak buat filem review... memang dah lama jugak sy tak ke panggung. Tak ada masa pun ye.... Jadi minggu lepas baru berkesempatan menonton cerita "Captain America-Civil War" lakunan antaranya Chris Evans (Captain America

), Robert Downey Jr.(Iron Man) Scarlett Johansson (Black Widow) dan lain-lain. Banyak adegan-adegan aksi terutamanya bila super hero ni berlawan sesama sendiri antara team Iron Man dengan team Captain America kerana masing2 mempunyai alasan tersendiri dalam menegakkan keadilan dan jugak perselisihan dan konflik yang ditanamkan oleh pihak penjahat dalam menghuru-harakan super hero. Dalam masa yang sama jugak Captain America cuba mempertahankan Winter Soldier lakunan Sebastian Stan daripada dibunuh oleh Iron Man kerana Winter Soldier telah membunuh keluarga Iron Man walaupun sebenarnya pada masa itu Winter Soldier dipaksa untuk membunuh kerana dia di kawal oleh satu kuasa lain.
Well, memang banyak aksi2 menarik serta konflik siapa kawan siapa, siapa lawan siapa. Ramai super hero yang terlibat. Nasib baik Superman, Batman, Hulk, Thor, Fantastic 4, Ultraman, dan yang lain tak masuk. Kalau tak pecah panggung dengan aksi2 diorang..ahaksss

Friday, May 20, 2016

SIAPAKAH YANG BERSALAH?

Ini semalam punya cerita....
Cuaca macam ok. Kebiasaannya petang2 pasti hujan tapi semalam cuaca memang redup dengan angin sepoi dan sempoi memanjang, so sy decide untuk keluar minum dengan girlfriend sy.. yelah dah lama sangat tak minum bersama...so kitaorang set pergi minum kat sebuah kedai kopitiam. Tengah syok-syok layan roti bakar dengan teh tarik tiba-tiba.....
"You... siapa dia ni? Patutlah lama I call you tak jawab..Dah ada orang baru rupanya.." suara seorang perempuan tiba2 muncul didepan meja kitaorang...
"Errrr... you ni siapa ye? I kenal you ke?" Sy pun tertanya2 jugak. Rasanya macam tak kenal, tapi manalah tahu sy pelupa..ahaksss
"You tak ingat? Ke you pura2 tak ingat? I kan girlfriend you.. I Shila. You ni biar betul.. casanova betul. Ni sapa? Girlfriend baru u?" Marah betul nampak perempuan tu...
"Sayang... siapa dia ni? Betul ke you tak kenal dia" Tiba-tiba girlfriend sy pulak bersuara. Emmm memang havoc lah macam ni...
"Betul I tak kenal.. You salah orang kot. Pelanduk dua serupa. Serius memang I tak kenal you.." Terang sy pada perempuan tu sambil dia merenung2 muka sy macam tak percaya..
"I tak percaya... Takkan ada muka yang sebijik macam u... Nama you JSS kan?" Sy tergamam. Girlfriend sy pun tergamam. Sy pasti anda semua pun tergamam......
Kejap..kejap..kejap. Bila masa pulak sy ada girlfriend? Aduhaiiiii mimpi lagilah.......

Tuesday, May 17, 2016

HAI...BOLEH BERKENALAN?

"Hai...boleh berkenalan?" 
Ini adalah ayat paling kerap dan popular waktu dulu-dulu bila kita nak berkenalan. Straight forward, tak ada segan silu tapi ada kejujuran. Jawapan pun kita dapat masa tu jugak. Kalau orang yang ditanya tu sudi berkenalan terus dia jawab boleh atau ok, kalau tak, terus dia tak layan...ahaksss.
Teringat sy bila menonton cerita lama2... Bila nak berkenalan, kena ada ayat2 yang berkias siap dengan pantunnya sekali. Memang kalau siapa yang dengar pasti terasa. Antara contoh pantun adalah seperti :
Coba-coba menanam mumbang,
Moga-moga tumbuh kelapa,
Coba-coba bertanam sayang,
Moga-moga menjadi cinta
Tapi rasanya kalau zaman sekarang ni, memang dah susah dah nak jumpa orang nak berkenalan atau mengorat menggunakan pantun. Sekali kita keluar pantun, ada pulak yang kata buang tebiat.. Dua tiga kali kita berpantun nanti dikata "Dia dah mai dah.." ahaksss, padahal pantun tu pun salah satu budaya khazanah negara kita. Apa-apapun, memang zaman telah banyak berubah... terlalu banyak.

Monday, May 16, 2016

JOMSANTAISEKEJAP - THE SHOP

Jomsantaisekejap - The Shop
Beberapa minggu lepas, terjumpalah kawan lama sy ni. Sambil sembang2 tu ada terkeluar satu soalan yang bertanyakan kepada sy tak nak ke buat entry pasal pakaian2 sempena nak Hariraya.. ahakss. Puasa belum lagi. Sy cakaplah kalau nak buat entry pasal produk2 macam tu sampai Raya pun tak habis sebab terlalu banyak. Lalu dia bagi idea agar sy buat satu blog khas untuk produk2 sebegitu memandangkan sy mempunyai kenalan yang terlibat dalam bidang pakaian dan fesyen samada secara langsung mahupun perniagaan. Emmm satu idea yang baik… dan fikir punya fikir, buat punya buat maka terhasillah Jomsantaisekejap– The Shop tapi tidaklah dalam bentuk blog sebaliknya sy link kan dengan facebook Jomsantaisekejap.
So bagi mereka yang ingin melihat pelbagai koleksi pakaian moden mahupun jubah, handbag serta perfumes dengan harga yang cukup murah dan berkualiti, silalah ke Jomsantaisekejap – The Shop. Apalagi musim Hariraya dah nak dekat dan ada pelbagai diskaun menarik yang ditawarkan.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails