JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, March 24, 2016

PANTASNYA DIRIMU BERUBAH...

Cerita ni memang kisah benar yang berlaku pada kawan sy tapi sebab cerita dia tersangatlah kelam kabut, maka sy olahlah sedikit, kurang tambah itu ini bagi you all faham...ahaksssss.
Kadangkala terlalu percaya kepada seseorang yang kita sayang jugak boleh memakan diri kita sendiri dan kesannya boleh meninggalkan parut yang pedih dalam kehidupan kita sehingga kita sukar untuk menerima kenyataan... Perghhh mukadimmah.
Hubungan Daniel dan Seri sudah terjalin hampir 4 tahun. Cinta pandang pertama. Diorang ni bertemu masa nak pergi tengok wayang. Masing2 memang kaki wayang, jadi masa pergi tu masing2 pergi sorang2. Jadi semasa nak menunggu masuk panggung tu diorang berkenalan lah sambil cerita pasal cerita2 filem...dan seterusnya... pendek cerita dari situ lah diorang mula berkawan dan bercinta.
Hubungan mereka berjalan dengan baik..sentiasa mesra dan bahagia. Tak pernah pulak sy dengar mereka bergaduh walau sekecil perkara pun, mungkin sebab kedua2nya jenis happy go lucky....... sampailah satu masa salah seorang kawan sy yang jugak mengenali Daniel ternampak Seri sedang berjalan dengan seseorang di KL berpegangan tangan. Serba salahlah kawan sy ni nak bagi tau pada Daniel kerana dia tahu Daniel memang sayang sangat pada Seri dan pastinya Daniel tidak akan percaya dengan ceritanya... jadi sylah yang menjadi sasaran beliau untuk menjadi pemberitahu..ahaksss...
Pada mulanya sy pun memang tak berniat pun nak bagi tau Daniel tapi ada satu hari apabila kami 'ngeteh' kat kedai mamak selepas balik kerja, dia tiba2 ter'cakap' pasal Seri yag sekarang sibuk dan susah untuk di ajak keluar. Time tulah sy pun dengan cara berhemah memberitahu dia yang mungkin Seri sibuk dengan kerja-kerjanya.... ahaksss. ( langsung tak cakap pasal yang kawan sy tu pernah nampak Seri dengan orang lain...)
Errrrr... kita sambung ye next entry... Boss tiba2 panggil pulak. Alahaiiii.....




4 comments:

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails