JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, March 17, 2016

KISAH TENTANG KITA

Kisah kita bermula tujuh tahun yang lepas. Masa tu hujan lebat.. lebat sangat. Awak basah kuyup kerana terkena hujan sewaktu menyeberang jalan dari office awk ke 7 Eleven. Sy pulak bernasib baik kerana office sy berada sebaris dengan 7 Eleven ... memang kat sini tempat orang menunggu bas. Waktu tu pun sudah mencecah hampir ke pukul tujuh. Hari dah kelihatan gelap sedikit. Bas yang awak tunggu masih tidak datang. Nampak sedikit keresahan di wajah awak. Dalam fikiran sy, pasti risau kerana suami atau anak2 sedang menunggu awak dirumah. Akhirnya bas sy yang menghala ke Puchong U70 sampai...Dalam hati berkata, tak dapatlah sy nak melihat bas apa yang awak naik, tapi tanpa disangka, rupa2nya awak jugak menaiki bas yang sama. Bas agak sesak. Kita berdiri agak jauh jugak..dalam tujuh baris kerusi namun sekali sekala nampak jugak sy akan kelibat awak.. Manis senyuman awak walaupun dalam keadaan bas yang penuh. Semakin lama semakin sesak bas tersebut dan sekali sekali risau jugak sy kalau2 awak turun tanpa sy sedari..yelah nak tahu jugak kat mana awak tinggal. Dalam tunggu punya tunggu, bas pun sudah masuk ke kewasan Puchong Batu 7, semakin hampir ke kawasan rumah sy.. Emm nampaknya sy lah yang turun dulu. Tapi sekurang2 nya sy tahu awak tinggal di Puchong. Sesampai saja di kawasan rumah sy, sy pun menekan loceng bas.. Sekali lagi tak disangka, awak pun turun... Emm musykil jugak sy, takkan awak tinggal berdekatan dengan rumah sy.. dalam 7 langkah sy berjalan tiba2 satu suara kedengaran...
"Abang..abang...boleh tanya tak?" Berderau darah sy..tak sangka dia menegur sy.
"Ye sedari... nak tanya apa ye"
"Emmm dalam cerita yang abang tulis ni, berapa banyak angka tujuh ye yang ada?" ..... Emmm soalan tu sy rasa you all ajelah yang jawab.

7 comments:

  1. baca sampai habis. rupa2nya teka-teki . sobsobsob :P 6 kot. haha

    ReplyDelete
  2. haha., ye2 jer aku baca., xpasal2 nk kena kira plak.,
    angka 7 ader lima., perkataan tujuh ader 4 kot., errr., btul ker.,
    totalnya ko kira sndiri la., huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..sorry Bro...idea datang macam tu. Amboii jawapan terlebih detail tu.. kita kira jumlah perkataan dengan angka sekali...

      Delete
  3. semuanya ada tujuh perkataan untuk TUJUH haha

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails