JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Wednesday, August 12, 2015

PECAH KACA PECAH GELAS....

Walaupun bulan Syawal sudah semakin sampai ke penghujung, ramai jugak yang plan nak buat open house sambil menghabiskan kuih-muih raya yang masih ada stock... kemeriahan tetap ada. 
Teringat zaman kecik2 dulu terutama waktu raya, kad2 raya sentiasa menjadi pilihan untuk menjadi pengganti diri bagi merapatkan siratulrahim dan bermaafan dan mengucapkan selamat hariraya. Masa nilah selalunya kita akan berlumba2 untuk melihat siapa paling banyak dapat kad raya sampai ada yang beli sendiri, tulis sendiri, hantar sendiri, baca sendiri dan akhirnya syok sendiri.. kononnya daripada kawan..ahaksss. Tapi memang seronok apalagi jika mendapat kad2 melalui pos... Tapi sekarang semuanya hanya melalui facebook atau whatsapp je. Macam2 style boleh buat... walaupun masih ada segelintir yang menghantar kad2 raya...
Ayat skema yang paling selalu digunakan ialah pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas.... jadi sapa yang belum baca tak payah balas...ahaksss. Ingat2 balik... ...

11 comments:

  1. Hehehe..pantun wajib tu..hint nak suruh balas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kan...tak balas nanti kata sombong pulak kan..kenalah balas...

      Delete
  2. hahaha , the best , tau takpe, memang best betul memori masa raya dolu2 berkad kad bagai, tapi sekarang sume pakai wasap, bagi CP ucapan tu dah macam kurang seri dah, CP sendiri pun takde dah beli2 kad raya nih, nak balas kat wasap pun, CP lah manusia paling malas sekali, kadang2 CP copy balik apa dia bagi, CP bagi balik, jahat tak , kalau tak pun CP balas yang paling malas sekali, selamat hari raya jugak.....hahahaha ~

    bab beli sendiri, tulis sendiri, hantar sendiri, baca sendiri, syok sendiri, belum pernah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..kan.. sekarang ni memang dunia copy paste aje.. macam2 ayat dan gambar kita boleh copy.. video kita sendiri nak ucap Selamat Hariraya pun boleh..ahaksss. Apa2 pun ingatan tu yang penting..cara mana tu bergantunglah kepada kita kan...dah gitu?

      Delete
    2. CP ingat nak buat video lah tapi takut orang tak dapat beza CP dengan Emma Maembong, kah300

      **melawak jaaa

      Delete
    3. Hahahaha....Tak pe kalau orang confuse dengan Emma Maembong, jangan nanti viral masuk dubmash pulak.... Tapi apasalah nya kan...boleh aje.

      Delete
    4. hahaha,kita taknak lah , kang terlebeyh femes kita nih, hehe

      Delete
    5. Terlebih femes tu kan lebih baik daripada orang tak kenal langsung.. Tapi kalau dah terlebih femes tu, jangan pulak lupa rakan2 blogger macam kita ni…

      Delete
  3. memang betul zaman sekarang tak ramaidah yang bagi kad macam dulu-dulu..huhu..anyway selamat hari rayaaaaaaaaaa ^_^ lama sha tak singgah sini..pecah kaca pecah gelas, ni lepas baca terus balas hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of coz kita akan balas nanti... dah baca dah kan..kenalah kita singgah balas... ingatkan dah cuti panjang terus hilang..huhu

      Delete
  4. rindu pulak zaman kad raya tu.. dpt kad raya byk2 pun mmg hepi..zaman skrg jimat pos kt fb wasap jelah...mudah.. tp memori lama tetap dlm ingatan....hehe

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails