JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, March 16, 2015

AWAKLAH..SIAPA LAGI?

Hari ini punya cerita... mulanya macam ni.
"Ehhhh... Husin ehh? awk kerja mana sekarang?" seseorang menegur sy masa sy tengah nak update blog kat sebuah kopitiam..ahaksss
"Eerrrr minta maaf sy bukan Husin." sy menjawab
"Alaaaa nak menyamar konon. Lama betul tak jumpa.." perempuan tu masih jugak tak nak terima pengakuan sy... 
"Cik..sy memang bukan Husin. Salah orang kot...Nama sy jomsantaisekejap ( ahakss bukan nama sebenar )...
"Laaa ye ke. Muka memang sebijik macam Husin, classmate masa kat UKM dulu. kembar dia kot..haha.. sorry ye." jawab perempuan tersebut sambil berlalu.
Sebenarnya dah beberapa kali jugak sy melalui situasi yang sebegini. Pernahkan anda melalui nya? Kadang2 sy sendiri salah menegur orang sebab sangkakan dia kawan lama kita. Masa tu memang malu lah tapi kata orang malu bertanya sesat jalan..kan kan kan.
Kadang2 disebabkan bermula daripada salah tegur ni, persahabatan terjalin sehingga sekarang..Tak pun ada jugak yang sampai ke jinjang pelamin..( yang ini tak tahu samada salah tegur atau sengaja salah tegur ..ahaksss)


6 comments:

  1. Biasa jugak kena. Sebab tu orang cakap kita ni ada 7 kembar dlm dunia ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Kalau ada 7 kembar, lagi 6 tu kat mana lah ye?

      Delete
  2. haiiii Husin....hahahaha...eleh kalau orang cakap macam aaron aziz mesti x deny pon kan ^_^

    ReplyDelete
  3. hahaha selalu jugak mcam tu , siap pergang lagi 'weyh !' sekali orang lain dan dan cover cakap dengan orang sebelah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau siap pegang memang tak dapek nak nolong dah...kena cover sendiri.

      Delete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails