JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, January 12, 2015

JOM MAKAN DI BOAT NOODLE GAMUDA WALK

Lama jugak sy tak post entry pasal jom makan-makan, almaklumlah nak mengikuti kempen makan di rumah, masak sendiri..sambil langkah berjimat cermat. Tapi sebab minggu lepas sy tersinggah kat Gamuda Walk di kawasan kota kemuning, tersinggah pulak kat restoran Boat Noodle yang ada sy dengar sedap mee dia ala2 tom yam, ala2 johnny steamboat pun ada, maka sy pun tercubalah jugak. Pernah jugak dulu hebat diperkatakan tentang isu halal kat restoran Boat Noodle ni. So bagi anda yang nak makan kat mana2 restoran tu pastikan dulu mereka sudah mendapat sijil halal daripada Jakim. 
So apa sy makan? Sebenarnya bila tengok menu, sy tak nampak banyak sangat menunya, so sy order beberapa beef thai rice noodle dengan chicken thai rice noodle dengan dua pilihan sosnya. Semangkuk tak mahal RM1.90 je so kita kena order beberapa mangkuk baru kenyang..ahaksss. Air sy order green tea. Memang sedap airnya cuma airbatunya terlalu banyak.. beberapa kali sedut airnya dah habis,,,ahakss. Tapi noodle dia memang sedap. So bagi anda yang ingin rasa noodle ala2 thai tom yam..cubalah di Boat Noodle, tapi pastikan dulu tempat tu ada sijil halal ye, jadi kita makan pun kenyang luar dan dalam. Tu yang sampai sy bedal 7 mangkuk...ahaksss. 

10 comments:

  1. Wah... dah sampai Gamudawalk ye..
    Saya yang dekat pun tak sampai lagi..hihi..
    Lepas ni boleh la nak cuba Boat Noodle ni.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa ye ke...tulah kan. Tak pe lepas ni bolehlah mencuba...sedap sedap sedap

      Delete
  2. Replies
    1. cubalah ..jangan tak cuba. dah cuba pasti nak lagi,,,ahakss

      Delete
  3. Replies
    1. boleh boleh boleh....tak ada masalah..sikit je tau

      Delete
  4. fuyoh.. macam sedap je makanan kat sini.. :D

    tak pernah pergi lagi..
    teringin lak.. nanti kalau ada kesempatan.. nak ajak family pergi lah hehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh boleh boleh..ajaklah family tapi meja dia kecik2..kena sambung2 bagi besar..sbb mangkuk dia pun kecik2..ahakss

      Delete
    2. InsyaAllah aklau ada kesempatan.. ahaha XD abihlah.. family dah lah ada 10 member termasuk Misaki itu belum masuk tok Misaki, jadi 11 ahaha..

      Misaki ada usha2 baru2 nih dengan adik pasal Boat Noodle nih :D Misaki suka makanan yg served pakai mangkuk nih hehe.. lagi banyak lagi meriah :D

      Delete
  5. singgah sini ye . jom join segmen shahril yang terbaru .

    http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/01/segmen-jom-masuk-ke-bloglist-shahril.html

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails