JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, January 2, 2015

ENTRY PERTAMA 2015

Entry pertama 2015 dan sudah pastinya berkait dengan azam, tak kiralah azam tahun lepas tercapai atau tidak, yang pastinya azam tetap azam.. kan kan kan. So apa azam anda tahun ini? Tahun ni azam sy agak tidak kepada sifat, kerjaya mahupun sikap..tapi lebih kepada ke arah penjimatan dalam menghadapi kos kehidupan.... ahakss. Langkah2 memang banyak tapi antaranya adalah seperti menambahkan pendapatan sampingan dan mengurangkan perbelanjaan, berjimat ke tahap maksima ( tapi tak adalah sampai tak makan, maksudnya beli apa yang perlu dan bila ada jualan) Kurangkan melancung atau melencung yang melibatkan banyak kos sebaliknya bercuti yang tidak melibatkan banyak kos seperti berkelah di pantai, ke sungai2 yang berdekatan..ahakss. Penggunaan telekomunikasi lebih kepada yang menawarkan perkhidmatan percuma dan banyak lagilah yang sy rasa pastinya mereka2 yang ingin berjimat akan membuat langkah2 yang sama... Dunia akan menuju ke tarap peningkatan kos sara hidup yang tinggi. 
Bagi dunia blogging pulak, sy cuba untuk perbanyakkan blogwalking untuk menambah ilmu dan membaca entry berguna.. ahakss yang ini langkah berjimatnya adalah daripada kita membuang masa di luar, baik kita buat blogwalking...kan kan kan. Pasal entry tu susah lah nak buat azam sebab bergantung kepada kesibukkan masa.. 
Tahun ini jugak sy akan mengurangkan ruang iklan Nuffnang bagi memberi ruang kepada iklan2 serta affiliate 2 yang lain, walaubagaimanapun sy tetap tidak akan menjadikan blog ini penuh dengan iklan kerana iklan2 dan affiliate tu semua hanyalah sampingan aje.
Apa2 pun, Selamat Tahun Baru 2015 sekali lagi kepada semua rakan bloggers.      

3 comments:

  1. selamat tahun baru juga JSS.. harap2 blogwalking tak kelaut. hehee.. byk entry tak sempat update. kena buat azam baru ni

    ReplyDelete
  2. azam utk berblogging tu sama jugak!! hehe. lg satu azam nak jd rajin sikit lepasni.. hoho insyaAllah

    ReplyDelete
  3. Tahun ni diana nak jd seorang yg lebih hebat dr 2015. Dari segi kerjaya x byk beze. Cuma tahun baru...di tempat baru. Nk bykkn amalan...memandangkn umur semakin mendaki tgi. Nak tambhkan pendapatan sampingan, nak jd a great mama to our children.....

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails