JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, December 22, 2014

ULASAN MOVIE - THE EQUALIZER


Tak sempat sy nak menonton filem The Equalizer di panggung lakunan pelakun yang sy minat iaitu Denzel Washington.. tapi semalam sempat sy menonton DVD dan ceritanya memang penuh aksi dan brutal..macam jugak cerita Deja vu dulu....

Cerita mengisah tentang Robert McCall lakunan Denzel Washington yang telah lama bersara dalam dunia komando dan memalsukan kematiannya untuk hidup tenang sebagai orang biasa terpaksa menegakkan keadilan dan keluar daripada 'persaraan'nya untuk menyelamat orang2 disekelilingnya yang di tindas oleh gangster Russia dan polis yang bekerja untuk mereka. Semuanya berpunca daripada ingin menyelamatkan seorang gadis yang bernama Teri lakunan Chloe Grace Moretz yang di paksa menjadi pelacur oleh gangster Russia dan kemudian dipukul teruk. McCall yang kemudian nya telah membunuh semua gangster yang memukul Teri terpaksa berdepan dengan tindakan balas Ketua gangster Russia bernama Pushkin. Cerita yang penuh aksi... So bagi mereka yang belum menonton..apa lagi.
 

2 comments:

  1. wahhhh mr.H kite suke tgk cerita aksi.. boleh la suggest kat die cari cite ni nanti hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus bagus bagus...mmg direkomenkan..DVD dia pun dah keluar dah sekarang..huhu. Ni join sekali ke tengok atau dia tgk cite aksi awk tgk cite romantik

      Delete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails