JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Monday, December 1, 2014

HUJAN DAN BURUNG

Dua tiga hari ni hujan begitu lebat turun di kawasan sy..pukul 2 ptg je dah gelap macam malam. Jadi aktiviti weekend memang hanya dok kat rumah ajelah, nak berkebun tak boleh, nak basuh kereta memang tak berbaloi, nak menonton astro memang tak akan ada selagi hujan turun. Jadi apa yang boleh ialah aktiviti mengemas ajelah jawabnya....ahakss. Tapi macam sy pulak, nak mengemas ni kena ikut mood..kalau tak de mood... kita kemas macam mana pun memang nampak tak cantik. Macam tak mengemas je...
Jiran sebelah rumah sy ni pulak, memang peminat dan suka bela burung2... tapi katanya dia suka beli bukan sebarang burung..tapi burung yang boleh berbunyi dan menyanyi chipp chippp je..macam burung2 sekolah dalam cerita 3 Abdul tu,,,ahakss. Jadi, bila hujan turun dengan lebatnya..burung2 tu pun ikut sama riuhnya sama bising dengan hujan.. Bukan kat depan rumah, belakang rumah dia pun penuh dengan sangkar burung..kira depan belakang rumah boleh dengar burung2 'menyanyi'..ahakss... Jadi sekarang bukan katak je yang panggil hujan, burung pun panggil hujan...

2 comments:

  1. assalam
    tempat kakCT almost everyday rainy day. tak pagi...petang. kalu tak petang, malam. antara masalah yg settle musim hujan ni, tak perlu siram pokok. tapi diganti dengan masalah lain. nak tahu apa. tunggu...nanti kakCT cerita.

    ReplyDelete
  2. Wasallam...wah Kak Ct dah macam sy je ada sambungan...huhu. Kebun durian macam mana kak ct..terjejas ke..?

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails