JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Tuesday, October 28, 2014

PEKENA SATE MADURA

Sate Madura ..perghhh mmg sedap
Lama jugak sy tak pekena sate.. apalagi kalau sate perut kat Muar yang memang dah jadi tempat persimpangan wajib setiap kali sy pergi balik JB. Pasti akan sy singgah kat Muar nak pekena sarapan sate nya yang sedap hingga menjilat jari...ahaksss...
Nak makan sate kajang dah biasa sangat. Kadang2 tu sedap kadang2 tu dah kureng sedapnya sebab yelah bila dah masak dan bakar secara komersial ni, kualiti dia dah tak macam dulu..walaupun rasanya tetap ada....
So kali ni disebabkan selalu sangat tengok kat tv rancangan "Best In The World" dan "Jalan-Jalan Cari Makan"..maka tergerak lah sy untuk mencuba sate madura yang terletak di Kg Kayu Ara bersebelahan dengan masjid atau surau kat situ..betul2 jalan masuk ke Kg Kayu Ara. Sate ni jangan hairan pulak kalau diorang semua makan dengan nasi. Sesampai kat sana memang orang tengah ramai. Ada yang order bakso dan tak kurang jugak sate madura. So sy orderlah 5 sate daging dan 5 sate ayam... Perghh memang sedap dan ada kelainan sikit rasanya. Dengan kelilingnya macam sedikit suasana kampung walaupun di tengah bandar.....makan pun tak perasan, laju je 10 cucuk tu sy belasah....ahaksss.

4 comments:

  1. unik betul satay madura ni..
    berapa harganye tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak salah harganya 50sen secucuk... ada kelainan lah rasanya

      Delete
  2. Replies
    1. kan kan kan....nak2 benda yang kita nak sangat makan...atau dah lama sangat tak makan...

      Delete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails