JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, August 29, 2014

RINTIHAN JEJAKA SETENGAH HANDSOME ll - FLASHBACK

Entry ni adalah sambungan bagi entry yang lepas Rintihan Jejaka Setengah Handsome yang lepas….
Dalam aku pilih punya pilih nak cari adik angkat..aku gagal. Bukannya tak ramai freshies yang cantik, tetapi sebab aku ni hah yang tak handsome, jadi dari awal sebelum aku nak keluarkan kata-kata untuk mengambil diorang jadi adik angkat, aku dah tahu dah…kalau diorang terima pun memang tak lamalah. Lalu minggu orientasi tersebut adalah satu kegagalan bagi aku. Tapi entah macam mana selepas 2 minggu pelajar form 2 -5 mendaftar, aku terserempak dengan seorang freshie cun…aku gunakan orang dalam ( budak2 form 1 yang baik dengan akulah ) untuk cari siapa freshie tu..siasat punya siasat, check punya check…aku dapat jugak nama dan siapa dia freshie tu Jadi macam biasalah. Masa tu mana ada handphone..pakai surat layanglah. Baik punya ayat…baik punya bedak aku letak…baik punya kertas writing pad yang warna warni. Freshie ni tak jawab. Seminggu. 2 minggu. 3 minggu… Hampeh. Aku ingatkan memang tak ada peluang sampailah minggu ke 4 bila sekali lagi aku terserempak dan kali ini dia pulak tersenyum kat aku…Ooooo rupa2nya dia nak tengok aku depan2. Kat sekolah asrama tu, memang jadi satu ‘kesalahan’ kalau nampak lelaki bercakap dengan perempuan unless kalau beramai-ramai atau pun jika kita dah senior…kalau setakat form 2 tu…jangan haraplah. Jadi, confirmlah freshie yang cun itu menjadi adik angkat aku….tapi selama mana? Member2 aku semua dah mula jealous bila dapat tahu aku ada adik angkat yang cun. Siap aku lepas ni…

15 comments:

  1. tkasih tkasih tkasih... Ada kelapangan singgahlah lagi ye...InsyaAllah sy akan singgah balas nanti....

    ReplyDelete
  2. hahaha usyar jadi aweklah, adk angkat pulak. choyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...itu ayat skema...kena ikut adat...berangkat dulu baru jadi awek..ahakss... kononnya lah kan

      Delete
  3. amboii kemain adik angkat tuew... lepas ni makwe angkatlah kan..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..mana tau mana tau.... mesti ada pengalaman ni..huhu

      Delete
  4. ni throwback kan. haha. dulu duk asrama bnyk undang2 dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang...banyak sangat rules and regulation..tapi itu jugaklah pengalaman yang terindah..huhu

      Delete
  5. Replies
    1. Memang camtu boleh..cam ni pun boleh... Kadang2 apa yang tak sangka itu yang jadi..

      Delete
  6. hahah.. dh mcm carpen. nk tau sambungannya. jeng2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni namanya bila dah tak ada idea..ingat balik kisah2 lepas..kita jadikan cerita..

      Delete
  7. Replies
    1. InsyaAllah...sentiasa akan sy singgah balas...

      Delete
  8. Bhahaha surat =,=" zaman sekolah memang argh penuh dengan surat hehehee

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails