JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Thursday, August 28, 2014

OPEN HOUSE PUNYA CERITA

Ehsan Google
Bulan Syawal sudah pun berakhir, namun ada jugak yang masih membuat open house pada hujung minggu ni sekaligus kerana cuti pada hari Isnin sempena Hari Kemerdekaan Negara yang jatuh pada hari ahad, jadi tak adalah letih sangat kalau buat open house...
Yang jauh pun ada menjemput, yang dekat pun ada..ahakss. Tengoklah mana yang sempat. Jiran sebelah rumah pun buat pada hujung minggu ni. Boss sy pun buat pada hujung minggu ni tapi dia tak jemput, katanya sure tak datang..haha. Memangpun sebab buat kat Pahang. Jadi tolak campur bahagi darab... Ada 6 tempat yang sy rasa boleh dan sempat pergi. Jadi esok kita cuba kurangkan aktiviti makan sebab hari Sabtu dan Ahad dah pasti penuh jadual untuk mengisi perut... Anda bagaimana? 
Cakap pasal open house ni teringat sy pada cerita yang berlaku pada beberapa tahun yang lepas. Berlaku di rumah jiran sy yang mengadakan open house. Dalam tengah ramai yang datang menjamu selera, datang 2 kereta sarat dengan 'kawan2' anak jiran sy.. Lepas bersalam dengan jiran sy, mereka pun makan sambil berbual2 dengan para tetamu yang lain yang datang beraya ke situ. Tiba2 terdengar suara...
"Oiiii rumah aku kat sinilah. Tu rumah jiran aku...." Suara kawan diorang yang buat open house yang mana rumahnya hanya selang beberapa rumah dari situ.  

2 comments:

  1. banyaknya open house.. syawal pun dh habis.

    ReplyDelete
  2. Hahaha lawak lah cite kawan salah rumah tuh xD

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails