JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, July 4, 2014

ULASAN MOVIE - DELIVER US FROM EVIL

Filem yang dibintangi Eric Bana ini bagi sy ada kelainan sedikit walaupun cara mereka dirasuk ni adegannya lebih kurang sama dengan 'Exorcism Of Emily Rose'. Juga dibintangi oleh Edgar Ramirez dan Olivia Munn. Ceritanya mengisahkan tentang beberapa orang askar yang bertempur di Iraq mengalami syntum gangguan syaitan dan bermula daripada Giggs yang dirasuk hingga kepada semua kawannya yang membunuh diri apabila dirasuk. Sarce lakunan Eric Bana adalah seorang polis yang tidak mempercayai tentang rasukan dan aktiviti paranormal telah menyiasat kejadian2 pelik dan setiap siasatannya berkait tentang Giggs dan kawan2nya hinggakan anak dia sendiri di kacau oleh kuasa tersebut. Akhirnya akur dengan kenyataan, Sarce telah bergabung dengan seorang paderi lakunan Edgar Ramirez untuk menentang Giggs yang telah dirasuk oleh syaitan
Secara keseluruhan cerita ini bg sy ada adegan2 yang suspens buat kita terkejut tapi dari segi seram nya agak kurang. Satu lagi yang sy agak kurang suka dari segi subtitle nya bercampur2..Agak sensitif sikitlah tapi tak payahlah sy sebutkan disini. So bagi mereka yang nak tengok cerita penuh suspens saksikan lah cerita ini.........

10 comments:

  1. best nya dapat tengok wayang free. hehe :)

    ReplyDelete
  2. budak - Hahaha..kata orang rezeki jangan di tolak.. mana tahu lepas ni awk pulak dapat tgk free.. kan kan kan

    ReplyDelete
  3. assalaumalaikum wbt.

    woahahahaaa...lama bebeno kakCT betapa. sejak duduk kat kebun ni memang payah sikit line. signal asyik pusing2 aje. berkulat nak nunggu baru dpt serve internet. kadang2 macam tak percaya sebab ada lagi dunia cyber ni yg bersempadan.

    back to comment your post :
    adoiii lah aiii. berkurun lamanya tak ke panggung. tapi suka tengok cerita2 seram ni. tadi tengok cerita jepun at TV3. movie pasal ikatan kasih sayang family. bonding antara manusia & pet (anjing)....kakCT boleh tangkap nanges....😩😩😩

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh...bukan citer romantik cintan cintun ok...geligeleman kakCT kalu tengok cite cinta2 drama malaysia sekarang ni. love seram story & story2 mcm CSI tu. almaklom lah...nak jadi doktor tak berdaya...hahahaaa

      Delete
    2. Hahaha...manalah tau kan..luar rock dalam jiwa tu kembang bunga setaman...

      Delete
  4. Yun Sing - Hahaha..macam sy cakap, adegan suspens tu mmg banyak buat kita terperanjat tapi tang seram tu kurang sikit..apa2 pun mmg puas hati kalau tgk..lebih2 lagi kalau dapat free..haha

    ReplyDelete
  5. Kak ct - Wassalam Kak Ct dan selamat berpuasa.
    Memang lama tak dengar khabar dari kak ct...bertahun lamanya..ahakss.
    Ooooo suka cite romantika di amor lah ni...memang kadang2 bila ada cerita yang menyentuh perasaan tak kira cerita apa pasti akan terasa sebak...huhu

    ReplyDelete
  6. Nurashikin ZA - Looks memang nampak scary tapi bg sy tak berapa scray sangatlah tapi setakat nak terkejut2 tu memang banyak ..haha.

    ReplyDelete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails