JOMSANTAISEKEJAP FOLLOWERS

Friday, July 25, 2014

PEKENA SUP GEAR BOX

Ingat lagi entry sy pasal menghadiri majlis berbuka di Hotel Grand Dorsett. So salah satu menu yang menjadi tarikan ramai adalah tu dia gambar sebelah.. ahaksss... Sup gearbox 2.0L turbo. Punyalah sedap rasanya dengan dagingnya yang lembut dengan lemak2 berkrim. Ramai jugak yang beratur untuk mendapatkannya dan salah seorang daripadanya adalah sy yang merupakan peminat sup... 
Sy rasa sup gearbox ni kalau kena cara masakan nya pasti sedap. Ada jugak dulu sy pernah pergi ke beberapa kedai yang menjual sup gearbox namun hampa sebab dagingnya dah lah liat, sup dia pulak macam buat ala kadar je..
Apa2 masakan sekali pun, yang penting rasanya..walau nampak simple dan mudah tapi rasa ada, memang sedap.. Kalau masakan nampak grand, menyelerakan dengan pelbagai hiasan tapi rasa tak ada.. tak guna jugakkan. Hari Raya pun semakin hampir... Mood kerja pun dah semakin menghilang entah kemana..ahaksss.

14 comments:

  1. sedaaaaappppnyeeee.... alahaiii.. terliur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..sorry sorry..memang niat kita pun nak buat awak terliur..ahakss

      Delete
  2. salam. singgah sini sebelum bercuti raya esok hehe fuhhh terbaik punya sup!

    salam jumaat & selamat hari raya serta salam kosong kosong hee ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hariraya Aidil Fitri jgk kepada awak ye..Berhati2 dijalan raya dan semuga ceria di Hariraya...

      Delete
  3. Amboi.. macam sedap je.. macam sedap je..

    ReplyDelete
  4. Asben suka sangat sup gear box ni.
    Siap pakai straw. Saya x retilah. Makan sup daging sukalah.
    ~ Shikin @ NAZECK ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang straw tu satu keperluan bila nak siap bahagian sum sum tu..perghhh sedap terasa lemak2 nya

      Delete
  5. Sedap nye la hai. Hehe. Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat HariRaya jugak kepada awak...semuga ceria selalu

      Delete
  6. tak pernah lg makan sup gear box. hehehe. kalau dh dekat raya mood kerja mesti melayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sudah sepastinya... kerja entah kemana pergi..

      Delete

TerimàkàŚih di àtàŚ komen-komen àndà.
Śemugà ŚentiàŚà cerià dàn Śàlàm Śàntài

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails